La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, amb el Dia Mundial de l'Aigua

Font: Diputació de Barcelona
22/03/2013 - 00:00
Avui, 22 de març, és el Dia Mundial de l'Aigua. La Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, treballa en el foment i el sosteniment de l'estalvi d'aigua per tal de sensibilitzar la ciutadana envers la gestió de l'aigua com a bé patrimonial que és vida i contribueix a la productivitat econòmica i al benestar social.

Ara fa un any, la Diputació de Barcelona, juntament amb la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i l'Agència Catalana de l'Aigua, van iniciar un conjunt d'actuacions coordinades de sensibilització ciutadana amb l'objectiu de continuar promovent l'estalvi domèstic d'aigua.

En aquest sentit i coincidint amb el Dia Mundial de l'Aigua, aquest matí ha tingut lloc a Montmeló una xerrada informativa sobre mesures d'estalvi d'aigua a càrrec d'un tècnic de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona. També s'han repartit equips d'estalvi d'aigua entre el públic assistent.

Durant la xerrada, s'ha explicat que s'ha comprovat que el WC, la dutxa i el lavabo consumeixen dues terceres parts de l'aigua de casa. Si en lloc de banyar-nos ens dutxem -i si a més, la dutxa té un reductor de cabal- es poden estalviar fins a 50 litres diaris i uns 50 euros cada any. També, si tanquem l'aixeta mentre ens rentem les dents o les mans, l'estalvi d'aigua pot ser de 20 litres diaris i de 20 euros l'any.

Aquestes són algunes de les recomanacions que recull el díptic Saps com estalviar aigua?, editat conjuntament per la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l'Agència Catalana de l'Aigua.

També han ideat una calculadora, que es pot descarregar a través d'Internet, que permet saber de manera senzilla quanta aigua consumim i on la gastem.

Tot plegat, amb l'objectiu, tal i com afirma la diputada adjunta de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Mercè Rius, 'd'utilitzar només l'aigua necessària. D'un temps cap aquí, la ciutadania sí que ha fet uns esforços i és important anar-los consolidant. L'amenaça de sequera és cíclica i és un tema que no ens hem de treure mai del cap'.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí