La Xarxa Compra Reciclat presenta a Construmat productes reciclats per al sector de la construcció

Hi ha una gran varietat de propostes: mobiliari urbà, compostadors, àrid reciclat, paviments, elements de senyalització...
Redacció
23/04/2009 - 00:00

Tenint en compte la situació per la qual travessa el sector de la construcció, resulta d'una importància cabdal conèixer noves propostes basades en criteris d'innovació, sostenibilitat i reciclatge. És per això que deu empreses membres de la Xarxa Compra Reciclat són presents en l'edició d'enguany de Construmat per donar a conèixer els seus productes en un estand propi. Hi ha una gran varietat de propostes: mobiliari urbà, compostadors, àrid reciclat, paviments, elements de senyalització, etc. Conjuntament amb les empreses, hi ha un punt d'informació sobre la Xarxa Compra Reciclat on es pot trobar més informació sobre la compra de productes reciclats, reciclables i/o biodegradables. 

A més, aquest divendres 24 d'abril, a les 10 hores, es durà a terme la Jornada sobre Productes Reciclats per a la Construcció: Un Mercat Consolidat, que comptarà amb la participació de Pilar Chiva, directora del Centre Català del Reciclatge de l'Agència de Residus de Catalunya, i Javier Peña, director científic de Mater, que treballa en l'estudi de nous materials i productes.

Espai de trobada
La Xarxa Compra Reciclat és un espai virtual de trobada entre oferents i demandants de productes reciclats, reciclables i/o biodegradables que pretén dinamitzar el mercat d'aquests productes. Disposa d'un catàleg amb més de 340 referències de productes reciclats, i per formar-ne part, bé sigui com a oferent o com a demandant, cal formalitzar-ne l'adhesió. 

El propòsit de la Xarxa és facilitar les eines i els instruments necessaris per comprar productes reciclats, reciclables i/o biodegradables, i també donar suport a aquest tipus de productes aprofitant l'elevat poder de compra de determinades entitats, com ara l'Administració pública. A més, la Xarxa també dóna assessorament tècnic i resol qüestions relacionades amb la compra d'aquests productes, alhora que genera canals i mecanismes de comunicació per fomentar la compra de productes reciclats i promou l'intercanvi d'experiències a l'entorn del mercat del reciclatge.

La Xarxa es va crear l'any 2006 fruit d'un conveni entre l'Agència de Residus de Catalunya, les entitats municipalistes (Associació Catalana de Municipis i Comarques, Federació de Municipis de Catalunya, Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i del Tractament de Residus) i el sector empresarial (Foment del Treball, Pimec i Consell General de Cambres de Catalunya) a fi de crear un nucli de connexió entre els diferents agents implicats en el mercat del reciclatge.

Relacionats

Notícia

El sistema Reciclos, mitjançant el mòbil, permetrà destinar els punts obtinguts per la devolució d'envasos de plàstic a plantar arbres

Butlletí