La UNESCO aprova ampliar l'àmbit de Reserva de la Biosfera del Montseny

Redacció
16/06/2014 - 00:00
El Consell Internacional de Coordinació de la UNESCO ha aprovat ampliar l'àmbit de la Reserva de la Biosfera del Montseny més enllà del perímetre actual del Parc Natural, per comprendre tot el territori dels municipis que l'integren.

Amb aquesta ampliació, s'hi inclou el territori de 17 dels 18 municipis que l'integren, a excepció de Sant Martí de Buixalleu, i es dobla pràcticament la superfície reconeguda des de 1978 amb aquesta categoria internacional, a més de multiplicar-se'n exponencialment la població.

Aquest reconeixement es produeix en un moment especialment significatiu per al parc natural, que aquest diumenge 15 de juny ha commemorat el centenari dels inicis de la seva protecció per part de la Mancomunitat de Catalunya, a Sant Esteve de Palautordera, amb uns actes en què hi participaran els presidents de les diputacions de Barcelona i Girona, Salvador Esteve i Joan Giraut.

L'ampliació de la Reserva de la Biosfera del Montseny significa un pas endavant en la salvaguarda i la revaloració d'aquest espai singular, d'una gran riquesa mediambiental que s'alça a tocar del territori metropolità de Barcelona.

AdjuntMida
Image icon Montseny_biosfera_baixa.jpg64.82 KB

Relacionats

Butlletí