La UE retira les bombetes incandescents de més de 60 watts

Font: Efe Verde
01/09/2011

Les bombetes incandescents de més de 60 watts, entre les més utilitzades a Espanya, comencen avui a ser retirades del mercat de la Unió Europea (UE), segons ha informat la Comissió Europea.

Això significa que fabricants i intermediaris no podran distribuir llums incandescents de més de 60 watts a botigues i grans magatzems, encara que aquestes podran vendre les bombetes d'aquest tipus que tinguin en els seus magatzems fins a esgotar existències.

L'objectiu és substituir progressivament per sistemes d'il luminació de baix consum, que estalvien energia i són més duradors. La retirada es produirà després de la desaparició de les bombetes de més de 100 watts, iniciada el setembre de 2009, i de les de 75 watts, que va començar un any més tard. El sistema de retirada es completarà l'1 de setembre de l'any, quan s'iniciarà la desaparició de les bombetes de menys de 60 watts.

Segons una enquesta realitzada per Philips entre 1.300 persones, un 65% dels consumidors reemplaçarà les bombetes tradicionals per les de baix consum, mentre que un 21% les canviarà per tecnologia d'il luminació LED i un altre 14% per halògens.

L'Executiu comunitari estima que la substitució de bombetes incandescents per altres sistemes permetrà un estalvi anual de 40.000 milions de quilowatts / hora a partir de 2020, el que equival al consum elèctric d'onze milions de llars.

Al mateix temps, les emissions de CO2 es reduiran anualment en 15 milions de tones, el que contribuirà a assolir l'objectiu europeu de reduir el 20% de les emissions per al 2020.

Relacionats

Acte
Acte
15/06/2019 - 11:30
La Fàbrica del Sol

Butlletí