La superfície cremada a Barcelona a la segona quinzena de juliol és la quarta més baixa del decenni

Redacció
04/08/2011 - 00:00
Segons l'informe del Pla d'Informació i Vigilància contra Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, la superfície total cremada a la província a la segona quinzena de juliol, 2,9 hectàrees, és la quarta més baixa del decenni, molt per sota de la mitjana d'aquest període, que és de 144,6.

Segons informa la Diputació de Barcelona, durant la segona quinzena de juliol hi ha hagut 16 incendis de vegetació, 14 forestals, amb 2,89 hectàrees afectades, i s'ha informat a 10.193 persones. Això suposa que les dades acumulades a aquestes alçades de l'any són de 60 incendis de vegetació, 44 dels quals forestals, amb 20,5 hectàrees afectades i 27.143 persones informades.

Quant a incidències, s'han registrat 57 de dissuasió d'infraccions a la reglamentació contra incendis (161 a la campanya fins ara); 4 (6) de dissuasió d'infraccions sobre el medi ambient; 69 (272) de detecció de punts de risc; 2 (4) en les quals s'ha prestat ajut a ciutadans; 27 (145) de detecció d'agressions al medi ambient, i 4 (19) d'incendi urbà / industrial.

Cal destacar que la Diputació de Barcelona, a través de l'Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d'Incendis Forestals, posa en funcionament cada estiu el  Pla d'Informació i Vigilància (PVI)  en col·laboració amb 243 ajuntaments i 117 ADF i Federacions d'ADF de Barcelona.

El PVI té com a objectius principals evitar l'inici dels incendis forestals a través de la dissuasió i la informació a la població, establir les eines i estratègies necessàries per a l'anticipació a l'inici i propagació d'un incendi forestal, detectar els incendis forestals el més ràpid possible i col·laborar amb els dispositius de prevenció i d'extinció d'altres institucions.

Per assolir aquests objectius, el PVI fomenta la participació de la societat en la prevenció dels incendis forestals, cobrint el màxim territori forestal a través d'una vigilància mòbil, present i activa en les zones de més risc.

Desglossament per comarca de la superfície cremada per incendis forestals. Segons quinzena de juliol de 2011.pdf 

Relacionats

Notícia

El passat 22 de juliol de 2021, el Consell Comarcal d’Osona va constituir la Comissió Consultiva de l’Accés Motoritzat al Medi Natural de la comarca d’Osona”, la primera de Catalunya.

Butlletí