La Societat Catalana de Pediatria impulsa la mobilitat escolar en bicicleta amb la campanya 'Pedalem cap a l'escola'

Font: CCMA

19/09/2022 - 14:16
La sortida en bicicleta amb escolars que s'ha fet a Olot

La sortida en bicicleta amb escolars que s'ha fet a Olot

La campanya s'acompanya de diversos materials i pretén arribar tant a infants i famílies com a professionals de la salut i a l'administració per impulsar la mobilitat escolar en bicicleta com una estratègia de millora de la salut pediàtrica.

La Societat Catalana de Pediatria impulsa la mobilitat escolar en bicicleta a través de la campanya 'Pedalem cap a l'escola'. La presentació oficial s'ha fet aquest divendres a l'escola Sant Roc d'Olot, un dels múltiples centres educatius catalans que es van unir a la iniciativa de mobilitat anomenada 'Bicibús'. Des de l'entitat remarquen la importància d'aquests hàbits entre els més petits i els múltiples "beneficis" que suposa. Entre ells, la millora de la condició física, el rendiment escolar, la disminució del sobrepès, l'obesitat i del risc cardiovascular.

La campanya s'acompanya de diversos materials i pretén arribar tant a infants i famílies com a professionals de la salut i a l'administració per impulsar la mobilitat escolar en bicicleta com una estratègia de millora de la salut pediàtrica.

El document principal repassa els principals avantatges de la bicicleta per a la salut i medi ambient de la infància i recull propostes per al seu foment al voltant de l'escola. Ha comptat amb la col·laboració de diverses entitats com el BACC, Canvis en Cadena, Osona en bici, Bicibús Sarrià o la plataforma Eixample Respira

Des de la Societat Catalana de Pediatria fan una crida a l'administració per crear una infraestructura segura al voltant de les escoles per facilitar aquesta modalitat de mobilitat "activa, sostenible i saludable".


 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Arrenca el procés participatiu, obert a tota la ciutadania, per a l’elaboració de l’Agenda Estratègica del Pirineu amb horitzó 2030. L’Agenda, impulsada per la Vicepresidència del Govern, serà el full de ruta per orientar el desenvolupament de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, Solsonès, Berguedà i Ripollès, prioritzant la dinamització econòmica, la sostenibilitat i l’arrelament de la ciutadania.

Article

El seu horari d'estiu és de dilluns a diumenge, de 9 a 13 h i de 18 a 21 h, fins al 31 d'octubre. Com a novetat, el servei R-Bici estarà obert tot l'any, i els mesos de tardor i hivern obrirà de 9 a 16 h.

Notícia

L’Ajuntament de Reus invertirà 800.000 euros en la construcció de dos nous trams del desplegament del Pla Específic de la Bicicleta. Aquest dijous, 28 d’abril i ha publicat al perfil del contractant la licitació del contracte d’obres per a la construcció del tram que enllaçarà l’estació de trens del passeig Mata amb l’estació de busos, el campus de la URV, l’Hospital i la futura estació de trens de Bellissens; i del tram que recorrerà l’avinguda de Tarragona, entre la rotonda del Tecnoparc i la rotonda de l’avinguda del President Macià.

Butlletí