La seu del Parc de la Serralada Litoral s'instal·la a Alella

Font: Diputació de Barcelona i Ajuntament d'Alella
07/03/2016 - 09:41

El Consorci del Parc de la Serralada Litoral, que gestiona l’espai d’interès natural compartit pel Maresme i Vallès Oriental, s’ha traslladat a Alella des de Cabrera de Mar, municipi en el qual ha tingut la seva seu durant més de 18 anys.

Segons fonts del Consorci, el canvi de seu administrativa a Can Magarola d’Alella significa un punt d’inflexió i un salt qualitatiu en un doble sentit. Per una banda, permetrà que el personal tècnic i administratiu i els guardes treballin en un entorn més favorable; i, per una altra, la nova seu ubica el Consorci en una de les moltes portes d’accés al parc, la qual cosa permetrà un contacte més directe amb els usuaris de l’espai protegit i la possibilitat d’organitzar diversitat d’actes públics.

A la seu del Consorci treballen una dotzena de persones, entre guardes i personal tècnic i directiu, que ocupen les dependències ubicades a la primera planta de la masia. Les diferents estances de Can Magarola s’han adequat per acollir els despatxos (les sales de tècnics, de treball i suport tècnic, administració i gerència), l’oficina dels guardes, una sala de reunions, el bany, els vestidors, el magatzem i un espai d’office.

Cessió per 20 anys

L’arribada de l’ens a Alella és fruit del conveni d’autorització d’ús signat el 23 de setembre de 2013 per l’Ajuntament d'Alella i el Consorci del Parc de la Serralada Litoral, que estableix la cessió, a precari, d’una part de la masia per un termini de 20 anys. Segons el conveni, el Consorci es farà càrrec de les despeses de consum, manteniment i conservació i també es compromet a col·laborar amb l’Ajuntament en la creació i difusió d’itineraris de les fonts d’Alella, en la custodia del territori en el sector del Torrent del Fonoll i en el manteniment dels miradors de Nou Pins i del Torrent del Fonoll.
Les obres d’adequació han tingut un cost total de 157.911€, que han estat finançats per la Diputació de Barcelona i el Consorci del Parc de la Serralada Litoral.  Bona part de la inversió correspon a la construcció d’una caldera de biomassa que alimenta el sistema de calefacció de l’equipament i que contribueix a la reducció d’emissions de CO2. Està previst que la caldera es nodreixi de llenya provinent de la gestió dels propis espais forestals del parc. També s’han fet inversions en el servei d’electricitat i en la millora de les mesures de seguretat.

Inauguració el 5 de març

La nova seu del Parc de la Serralada Litoral s'inaugurarà el proper dissabte 5 de març a partir de les 12h. El Consorci del Parc i l'Ajuntament d'Alella conviden la ciutadania a participar a l'acte de benvinguda i ha programat diferents activitats per celebrar la seva arribada a Alella. El programa inclou la plantada de dos cirerers, un tast de natura amb la xerrada "Ocells xerraires, pins resilients, vinya diversa" i una passejada per l'entorn del centre a càrrec de membres de l'Escola de Natura del Corredor, que ajudaran a descobrir alguns dels elements que configuren el paisatge del parc. L'acte es completarà amb un tast de vins de la DO Alella i una degustació de productes del programa Parc a taula.

Un Consorci amb 25 anys d'història

El Consorci del Parc de la Serralada Litoral es va crear l'any 1992 i està  integrat per la Diputació de Barcelona,la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Maresme, el Consell Comarcal del Vallès Oriental i els ajuntaments d'Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Martorelles, Montornès del Vallès, Premià de Dalt, la Roca del Vallès, Santa Maria de Martorelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt. El Consorci gestiona un espai d'interès natural que ocupa una superfície protegida de 4.042 ha i que forma part de l'anomenada cadena costanera catalana situada entre el Maresme i la plana del Vallès.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

El consum del municipi al mes de febrer va ser de 204 litres per habitant. Hem aconseguit baixa considerablement el consum respecte al mes de gener que va de 232 litres. Estem molt a prop del 200 litres per habitant i dia!!!! 

Article

Un eucaliptus centenari malmès per la sequera és l’eix del nou espai de biodiversitat que Mataró ha dissenyat al Parc Central. Malauradament, es va haver de talar pel risc de caiguda, però encara és font de vida

Butlletí