La Setmana de la Natura implica a més de 15.000 participants

06/06/2016 - 20:01

Amb el lema “viu la Terra!”, la Setmana de la Natura va concloure el 5 de juny amb 230 activitats de la mà de 175 organitzacions arreu de Catalunya.

 

230 activitats de la Setmana de la Natura
La Setmana de la Natura ha ofert 230 activitats per conscienciar de la necessitat de conservar la natura i el medi ambient i ha arribat a ciutadans de tots els indrets de Catalunya, que han pogut participar en actes molts diversos.

El 27 de maig, 600 nens i nenes de les escoles de l'Alt Empordà van aprendre sobre les cigonyes que cada any crien a Peralada. Van poder veure els polls, acompanyar els especialistes que els van anellar i, en Jordi Sargatal, naturalista i president de l’APNAE, els va transmetre el valor de l’estima cap a la natura.

El mateix vespre, en Josep Gordi va presentar el seu llibre “Tornar a la Natura” com a inauguració de la Setmana, i va convidar els assistents a gaudir d’una passejada per la Fageda d’en Jordà.

L'aventurer Albert Bosch va oferir una apassionant xerrada solidaria en la que va expressar com va passar de ser un consumidor de natura a ser un eco-aventurer i ambaixador de la natura en el món de l'esport i l'empresa.  

El 4 de juny, va tenir lloc el Bioblitz del Parc Ecohistòric del Pont del Diable (Tarragona), on les famílies van conèixer la biodiversitat local catalogant espècies d'insectes, líquens, amfibis, etc. Acompanyats de científics i especialistes, així com del music Eduard Costa (guitarra del Amics de les Arts) i de l'alcalde de Tarragona, més de 150 persones han pogut apreciar la riquesa de l'entorn i entendre la necessitat de preservar-lo i cuidar-lo.

Per tancar la Setmana de la Natura i coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, el 5 de juny vam organitzar la Festa #SetmanaNatura a Riudarenes (Girona), una festa familiar amb activitats de natura i actuacions musicals que va comptar amb la participació de més de 600 persones.

Recuperem 50 fonts!
I en motiu del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny 2016), es va promoure la campanya “Recuperem 50 fonts!”, aquests petits ecosistemes d’aigua dolça que formen part del patrimoni cultural local i que agrupen persones al seu voltant. L’objectiu de la campanya era recuperar 50 fonts de Catalunya, ja sigui des de la vessant natural com social, i ha estat aconseguit.

Un obsequi solidari 2.0
Enguany s’ha obsequiat a tots els participants a les activitats de la Setmana de la Natura amb un braçalet verd solidari #setmananatura, de cotó natural i fet amb la col·laboració de MaresMon, una entitat solidària sense ànim de lucre que treballa des del voluntariat en favor d’una societat més justa, igualitària i afavorint la cohesió social.

Les xarxes socials s'han inundat de fotografies amb les polseres verdes expressant el seu compromís amb la natura. Podeu veure’n unes quantes a l’àlbum del Facebook de la Setmana.

Organització
La Setmana de la Natura és una iniciativa conjunta de la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) i la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT), i compten amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa”.


Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

El dia 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient i, malgrat l'excepcionalitat provocada per la COVID-19, la Mancomunitat La Plana ho vol celebrar amb una campanya de sensibilització adreçada a la població dels municipis mancomunats.

Acte

Butlletí