La Ronda Verda es connecta

La xarxa bàsica de carrils i camins de bicicletes a la comarca del Barcelonès ja és una realitat
Font: Montcada i Reixac
14/06/2012 - 00:00

Canvis en la circulació del trànsit a Can Sant Joan
Des del passat 13 de juny, els accessos per a cotxes a la Casa de les Aigües, des l'avinguda de la Ribera i des del carrer Molí -a través del pas inferior sota la línia ferroviària de França-, seran d'ús exclusiu per a vehicles autoritzats i serveis. Aquesta canvi en la senyalització viària es produeix per tal de donar connexió a la Ronda Verda. Aquest circuit, realitzat pel Consell Comarcal del Barcelonès, consisteix en un carril bici permanent que permet anar en aquest mitjà de transport per les rodalies del Barcelonès, connectant la ronda de Dalt i la Litoral a través de riu Besòs i Vallbona.

Les obres de la Ronda Verda ja es van realitzar el passat mes de febrer amb la senyalització horitzontal sobre la passarel·la del Besòs i la connexió amb Vallbona pel camí del Rec Comtal. L'objectiu d'aquest projecte és donar un impuls a l'ús de la bicicleta a Barcelona i a la comarca, i per això s'està creant una xarxa bàsica de carrils i camins de bicicletes al territori comarcal.

Per dur a terme aquesta actuació també s'ha hagut de canviar el sentit de circulació d'alguns carrers. Així, el carrer Molí, en el tram entre carrer Viver i Carril, passarà a ser de baixada, i el carrer Carril, entre Besòs i Molí, també canviarà de sentit.

La regidora de Serveis Municipals, M. Carmen Porro, ha afirmat que "la Ronda Verda té una finalitat principalment lúdica però es pot convertir en una forma de mobilitat quotidiana en bicicleta i aquesta actuació era necessària per tal de facilitar el pas a les bicicletes garantint la seva seguretat i aprofitar per racionalitzar el sentit de circulació en aquesta zona de Can Sant Joan".

AdjuntMida
Image icon Ronda Verda4.84 KB
Image icon La Ronda Verda, ara75.59 KB

Relacionats

Notícia

El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat de manera inicial el passat divendres, 5 de maig el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, així com sotmetre a exposició pública el document i l'estudi ambiental estratègic.

Butlletí