La riera de Vallvidrera, el nou espai natural de Molins de Rei

Font: Ajuntament de Molins de Rei
10/03/2016 - 10:19

L’entorn de la riera de Vallvidrera al seu pas per la vila s’ha recuperat totalment gràcies a una actuació de l’AMB en col•laboració amb l’Ajuntament de Molins de Rei. El nou entorn natural ocupa una superfície de 5.000 m2.

Compta amb un passeig idoni per fer a peu o amb bicicleta que connecta amb el recentment renovat camí del riu Llobregat.

La riera de Vallvidrera ha deixat de ser un espai abandonat a un extrem del municipi per esdevenir un espai d’interès natural i òptim pel lleure. I tot gràcies a una actuació impulsada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona executada amb romanents d’altres actuacions, pel què no ha tingut cap cost pel municipi. El projecte ha permès millorar el paisatge i la circulació de persones entre el riu Llobregat i el Parc de Collserola en aquest àmbit que ocupa uns 5.000 metres quadrats del barri de La Granja.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha convidat a totes les persones de la vila a “descobrir aquest nou espai que hem guanyat i que afegeix valor al municipi i qualitat de vida als veïns de la Granja” i ha assegurat que “aquesta actuació fa de Molins de Rei un lloc més agradables, atractiu i saludable”. De la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, també ha subratllat que “el projecte de la riera de Vallvidrera exemplifica la manera de fer d’aquest govern, que sempre busca inversions ajustades amb el màxim retorn social possible”. Paz també ha destacat que “l’arranjament  d’aquesta zona s’engloba en l’estratègia global de recuperació dels entorns naturals que estem executant de forma esglaonada però ininterrompuda”.  

Per afrontar la naturalització d’aquest espai s’han plantat més d’un miler d’exemplars de gramínies, arbustos i arbres autòctons. També s’han instal·lat diferents elements de mobiliari urbà per facilitar l’ús ciutadà de l’espai.


Etiquetes: 

Relacionats

Article

La zona disposa de quatre grans àrees: jocs infantils, circuit de mascotes, pícnic i prat per a usos esportius. L’actuació ha suposat una inversió de 360.000 €, finançats en un 75% per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i en un 25% per l’Ajuntament.

Notícia

L'Ajuntament de Castelldefels ha atorgat les llicències de 12 guinguetes de temporada de platja que s'han d'integrar amb l'entorn mariner. La nova concessió, de 2022 a 2025, inclou criteris com el consum d'energies renovables i l'estalvi energètic i la col·laboració amb entitats de la comarca i de l'àrea metropolitana. 

Acte
27/03/2022 - 10:00
Cornellà de Llobregat

Butlletí