La riera de Vallvidrera, el nou espai natural de Molins de Rei

Font: Ajuntament de Molins de Rei
10/03/2016 - 10:19

L’entorn de la riera de Vallvidrera al seu pas per la vila s’ha recuperat totalment gràcies a una actuació de l’AMB en col•laboració amb l’Ajuntament de Molins de Rei. El nou entorn natural ocupa una superfície de 5.000 m2.

Compta amb un passeig idoni per fer a peu o amb bicicleta que connecta amb el recentment renovat camí del riu Llobregat.

La riera de Vallvidrera ha deixat de ser un espai abandonat a un extrem del municipi per esdevenir un espai d’interès natural i òptim pel lleure. I tot gràcies a una actuació impulsada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona executada amb romanents d’altres actuacions, pel què no ha tingut cap cost pel municipi. El projecte ha permès millorar el paisatge i la circulació de persones entre el riu Llobregat i el Parc de Collserola en aquest àmbit que ocupa uns 5.000 metres quadrats del barri de La Granja.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha convidat a totes les persones de la vila a “descobrir aquest nou espai que hem guanyat i que afegeix valor al municipi i qualitat de vida als veïns de la Granja” i ha assegurat que “aquesta actuació fa de Molins de Rei un lloc més agradables, atractiu i saludable”. De la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, també ha subratllat que “el projecte de la riera de Vallvidrera exemplifica la manera de fer d’aquest govern, que sempre busca inversions ajustades amb el màxim retorn social possible”. Paz també ha destacat que “l’arranjament  d’aquesta zona s’engloba en l’estratègia global de recuperació dels entorns naturals que estem executant de forma esglaonada però ininterrompuda”.  

Per afrontar la naturalització d’aquest espai s’han plantat més d’un miler d’exemplars de gramínies, arbustos i arbres autòctons. També s’han instal·lat diferents elements de mobiliari urbà per facilitar l’ús ciutadà de l’espai.


Etiquetes: 

Relacionats

Article

Enguany, després de 30 anys, el calendari del Llobregat que edita l'Ajuntament de El Prat de Llobregat canvia de format: es deixa de produïr en paper per passar a una versió més sostenible. A partir d'ara, es podrà consultar a través de la seva pàgina web i, a més a més, es podrà descarregar per tenir-lo als dispositius.

Article

L'aigua regenerada prové de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) del Prat de Llobregat, gestionada per l'AMB. Aquesta arriba al canal de la Bunyola, als espais naturals del delta del Llobregat, a través d'un sistema de canalització, l'últim tram del qual ha estat habilitat per l'Ajuntament i l'empresa municipal Aigües del Prat.

Article

Gairebé dos milions d'euros per a la recuperació del riu a Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Sant Vicenç dels Horts

Butlletí