La restauració del bosc de ribera a l’entorn del Méder permet recuperar una zona d’interès ecològic

L'actuació ha permès la creació d'un sender al costat del riu habilitat per al passeig i les bicicletes
Redacció
11/05/2010

6.000 m2 de conreus han estat recuperats per al riu Méder, en un ambicios projecte de restauració del bosc de ribera. El projecte ha permés la creació d'un sender al costat del riu habilitat per al passeig i les bicicletes. L'actuació, inclosa en el programa de conservació d'espais naturals de la Diputació, s'ha realitzat conjuntament entre l'Ajuntament de Vic, l'Agència Catalana de l'Aigua i l'Obra Social Caixa Catalunya, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

La zona on s'ha realitzat l'actuació està situada a l'oest del terme municipal de Vic, entre el pont de l'antiga N-152 i la C-17. L'objectiu de l'actuació ha estat la restauració del bosc de ribera en un tram en què la presència dels horts havia comportat la desaparició del bosc propi d'aquesta zona. D'altra banda, la restauració també ha permès condicionar i millorar l'entorn per als serveis necessaris per al manteniment.

El projecte ha estat finançat per l'Agència Catalana de l'Aigua, que hi ha aportat uns 70.000 euros, l'Ajuntament de Vic, amb uns 37.000 euros i l'Obra Social de Caixa Catalunya a través del conveni signat amb la Diputació de Barcelona, que hi ha aportat 35.000 euros.

Les millores que s'hi ha realitzat han estat la neteja de brossa i runa, així com dels materials utilitzats per a delimitar els horts que hi havia, amb l'objectiu de recuperar la qualitat paisatgística dels marges fluvials; també s'ha millorat la vegetació existent, tant als arbres com arbustos i vegetació en general; la construcció del camí i de passeres per on passa el riu; plantació del bosc de ribera en les zones marginals que fins ara no sustentaven la vegetació natural; i instal·lació de senyalització, fites de seguiment, tanques i mobiliari.

Municipis: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Vic ha publicat un catàleg de reparadors pretén ajudar a la reparació d'objectes. És una eina de cerca per trobar aquells establiments de la ciutat de Vic que es dediquen a reparar diferents objectes.

Notícia

‘Soc un comerç + sostenible’ és el primer pas d’una campanya perquè Vic esdevingui un model pioner en la prevenció de residus i s’avanci cap a una ciutat més sostenible i saludable. La confiança, la proximitat i el compromís són els tres eixos de la campanya.

Article

La campanya de prevenció de residus pretén aconseguir una ciutat encara més més sostenible i saludable amb la corresponsabilitat de la ciutadania

Butlletí