La restauració del bosc de ribera a l’entorn del Méder permet recuperar una zona d’interès ecològic

L'actuació ha permès la creació d'un sender al costat del riu habilitat per al passeig i les bicicletes
Redacció
11/05/2010

6.000 m2 de conreus han estat recuperats per al riu Méder, en un ambicios projecte de restauració del bosc de ribera. El projecte ha permés la creació d'un sender al costat del riu habilitat per al passeig i les bicicletes. L'actuació, inclosa en el programa de conservació d'espais naturals de la Diputació, s'ha realitzat conjuntament entre l'Ajuntament de Vic, l'Agència Catalana de l'Aigua i l'Obra Social Caixa Catalunya, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

La zona on s'ha realitzat l'actuació està situada a l'oest del terme municipal de Vic, entre el pont de l'antiga N-152 i la C-17. L'objectiu de l'actuació ha estat la restauració del bosc de ribera en un tram en què la presència dels horts havia comportat la desaparició del bosc propi d'aquesta zona. D'altra banda, la restauració també ha permès condicionar i millorar l'entorn per als serveis necessaris per al manteniment.

El projecte ha estat finançat per l'Agència Catalana de l'Aigua, que hi ha aportat uns 70.000 euros, l'Ajuntament de Vic, amb uns 37.000 euros i l'Obra Social de Caixa Catalunya a través del conveni signat amb la Diputació de Barcelona, que hi ha aportat 35.000 euros.

Les millores que s'hi ha realitzat han estat la neteja de brossa i runa, així com dels materials utilitzats per a delimitar els horts que hi havia, amb l'objectiu de recuperar la qualitat paisatgística dels marges fluvials; també s'ha millorat la vegetació existent, tant als arbres com arbustos i vegetació en general; la construcció del camí i de passeres per on passa el riu; plantació del bosc de ribera en les zones marginals que fins ara no sustentaven la vegetació natural; i instal·lació de senyalització, fites de seguiment, tanques i mobiliari.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La primera reunió de la Taula de la Plana de Vic ha comptat amb la presència d’alcaldes, alcaldesses i representants dels 26 municipis de la Plana de Vic que formaran part del nou ens, així com del Consell Comarcal d’Osona qui copresidirà la taula conjuntament amb l'Ajuntament de Vic.

Notícia
Pantalla informativa a la plaça de l’Estació

Pantalla informativa a la plaça de l’Estació

L’Ajuntament de Vic impulsa la creació d’una Taula amb l’objectiu de debatre quines són les mesures més urgents per coordinar-se i tractar la problemàtica conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i coordinant-se amb l’àrea metropolitana, on s’originen els precursors que acaben formant l’ozó que afecta la qualitat de l’aire de la Plana. La iniciativa atén la preocupació al territori degut als diversos episodis d’onada de calor a la ciutat i comarca en què s’han superat el llindar d’informació, i la setmana passada, durant unes dues hores, es va superar el llindar d’alerta a la capital d’Osona.

Notícia
Aquest 23 de juliol es va superar el llindar d'informació a Tona i Manlleu
Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Vic va superar aquest dimarts el llindar d'alerta d'ozó troposfèric a l'aire. Tal com recull el Departament de Territori i Sostenibilitat, aquesta és la primera vegada que la capital d'Osona supera el llindar d'alerta, que se situa en els 240 µg/m3. Les altres estacions de la comarca -Manlleu i Tona- han superat el llindar d'informació (situat en els 180 µg/m3). 
 

Butlletí