La renovació de l’enllumenat públic permetrà que el 90% dels punts de llum de Sabadell siguin LED

Font: Ajuntament de Sabadell

13/11/2020 - 15:23

En total, l’actuació implica la substitució de 17.502 punts de llum a més de 720 carrers de tots els districtes, de manera que Sabadell arribarà a tenir 27.119 lluminàries led de les  29.991 llums que hi ha a la ciutat. 

La renovació comportarà incrementar la potència lumínica dels carrers però alhora un estalvi anual de 926.231,10 euros en consum, augmentant l’eficiència energètica –xifrada en uns 5,1 milions de kwh/any menys–. També s’aconseguirà una reducció en l’impacte ecològic de 1.638 tones de CO2 l’any.

El cost de la inversió a nivell de projecte és de 14.103.259,01 € i, aplicant la baixa de contracte, el cost que ha d’assumir l’Ajuntament és de 10.073.026,17 €. Aquesta inversió serà repercutida per l’empresa en la factura anual que abona l’Ajuntament –actualment és de 2.971.139 euros i abasta un conjunt de conceptes entre els quals hi ha el consum d’energia–. L’import de la factura continuarà essent el mateix després de la inversió, atès que el cost d’aquesta es compensa amb l’estalvi que s’obtindrà per la disminució del consum d’energia.

Estalvi energètic, millora dels nivells lumínics i més confort visual

Amb l’actuació milloraran els nivells lumínics dels carrers on s’actuï. I també suposarà un estalvi pel que fa als recanvis, ja que la durada mitjana de vida d’un llum LED és de 10 anys o 40.000 hores (una bombeta de vapor de sodi té una vida d’entre 3,5 i 4 anys).

Amb l’actuació  es reforça encara més l’aposta per una il·luminació que doni resposta a les necessitats de la ciutat però que alhora vetlli per la qualitat ambiental, tot contribuint a reduir la contaminació lumínica i implementant sistemes que permeten avançar en termes d’eficiència energètica.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Sis escoles de Sabadell i l’edifici de Promoció Econòmica, el Vapor Llonch, disposaran durnat el 2020 d’instal·lacions solars fotovoltaiques per l’autoconsum. La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Sabadell ha aprovat l’inici de contractació de les obres. Es tracta d’un tipus d’instal·lació amb suport de la xarxa en què l’energia generada serà autoconsumida instantàniament sempre que sigui possible, i els excedents, en que de produir-se, seran abocats a la xarxa general.

Notícia

El projecte és una iniciativa d’Ecoserveis i té l’objectiu de fomentar l’autoconsum col·lectiu ja que aquest pot generar un estalvi econòmic a les famílies, promoure un nou model energètic a les llars i apoderar les comunitats, transmetent-les el coneixement sobre els avantatges, requisits o normatives relacionades amb l’autoconsum col·lectiu.

Article

El Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, mitjançant l’Institut Català d’Energia (ICAEN), ha convocat avui una línia d’ajuts dotada amb 43,8 milions d’euros per a la rehabilitació energètica d’edificis. ​

Butlletí