La Regidoria de Medi Ambient de l'Ampolla fomenta la cura de les platges del municipi

Font: Ajuntament de l'Ampolla

19/07/2021 - 11:40

L'inici de la temporada estival fa més visible la problemàtica dels residus i plàstics al mar. En el marc del pla de compromís adquirit per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Ampolla per cuidar el medi ambient del municipi, estos mesos d'estiu es continuaran promovent activitats i projectes amb l'objectiu de mitigar l'impacte que els residus provoquen a les platges i protegir l’entorn natural que envolta l'Ampolla.

Enguany, la Regidoria de Medi Ambient ha instal·lat de nou tres boies SSBBuoy a la platja de les Avellanes i tres més a la platja de Cap-Roig. Enguany serà el segon any que la costa del municipi disposarà d'estos dispositius, els quals filtren microplàstics, per a recollir informació sobre quins tipus de plàstics hi ha presents a les aigües del litoral de la població.

Compactadora de llaunes a la Platja de les Avellanes Foto: Cedida

Com a novetat respecte a l'any anterior, l'Ajuntament de l’Ampolla ha signat un conveni amb l'Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), en el qual també participa l’Ajuntament d'Altafulla i altres instituts de Barcelona. Este conveni, entre altres aspectes, proporcionarà un estudi més extens sobre la presència d'estos materials gràcies als diversos punts de mostreig que hi haurà al llarg de la costa catalana. De la mateixa manera que l'any passat, "cal insistir que la finalitat d'aquest projecte no és acabar amb aquestes partícules, ja que és impossible aconseguir-ho, 
sinó conscienciar la ciutadania d'aquest problema"
, explica la regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Ampolla, Meritxell Faiges.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

Reus Compra Responsable, el projecte de comerç de proximitat amb repartiment ecològic a domicili, presentat el passat mes de desembre, i que actualment compta amb seixantena d’establiments comercials adherits, inicia una nova etapa presentant el portal Reus Compra Responsable per promocionar la seva activitat i la venda en línia.

Notícia

Aigües de Reus ha publicat aquesta setmana la licitació d’una inversió a l'estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) que permetrà la millora del tractament “biològic”. El projecte preveu una inversió total de 1.544.582 (IVA inclòs) mentre que el termini d'execució de les obres s’ha fixat en un any  a partir del seu inici. 

Notícia

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Reus ha aprovat el conveni entre l’Ajuntament de Reus i l’empresa Reus Serveis Municipals S.A per a la concessió d’una subvenció de capital de 478.626 euros per desenvolupar l’activitat de comercialització d’energia elèctrica de Reus Energia per l’any 2021 a 2023.

Butlletí