La Regidoria de Medi Ambient de l'Ampolla fomenta la cura de les platges del municipi

Font: Ajuntament de l'Ampolla

19/07/2021 - 11:40

L'inici de la temporada estival fa més visible la problemàtica dels residus i plàstics al mar. En el marc del pla de compromís adquirit per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Ampolla per cuidar el medi ambient del municipi, estos mesos d'estiu es continuaran promovent activitats i projectes amb l'objectiu de mitigar l'impacte que els residus provoquen a les platges i protegir l’entorn natural que envolta l'Ampolla.

Enguany, la Regidoria de Medi Ambient ha instal·lat de nou tres boies SSBBuoy a la platja de les Avellanes i tres més a la platja de Cap-Roig. Enguany serà el segon any que la costa del municipi disposarà d'estos dispositius, els quals filtren microplàstics, per a recollir informació sobre quins tipus de plàstics hi ha presents a les aigües del litoral de la població.

Compactadora de llaunes a la Platja de les Avellanes Foto: Cedida

Com a novetat respecte a l'any anterior, l'Ajuntament de l’Ampolla ha signat un conveni amb l'Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), en el qual també participa l’Ajuntament d'Altafulla i altres instituts de Barcelona. Este conveni, entre altres aspectes, proporcionarà un estudi més extens sobre la presència d'estos materials gràcies als diversos punts de mostreig que hi haurà al llarg de la costa catalana. De la mateixa manera que l'any passat, "cal insistir que la finalitat d'aquest projecte no és acabar amb aquestes partícules, ja que és impossible aconseguir-ho, 
sinó conscienciar la ciutadania d'aquest problema"
, explica la regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Ampolla, Meritxell Faiges.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La instal·lació, pionera al país, ofereix experiències immersives gratuïtes per a tots els públics

Notícia

El programa Naturalitza’t de l’Ajuntament de Cambrils ha finalitzat el curs amb una trobada dels centres educatius per compartir idees i propostes. L’alumnat va exposar els projectes mediambientals treballats a classe en un mercat d’experiències a la plaça de la Vila obert a tota la ciutadania.

Notícia

El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat de manera inicial el passat divendres, 5 de maig el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, així com sotmetre a exposició pública el document i l'estudi ambiental estratègic.

Butlletí