La recollida selectiva de residus porta a porta s’estén a Sant Andreu, Horta i Sant Antoni

11/01/2021 - 11:52

El sistema porta a porta s’estén als barris de Sant Andreu, Horta i Sant Antoni després que a Sarrià Vell ha permès incrementar la recollida selectiva de residus d’un 37% a un 60%. Aquesta gestió també afavoreix la qualitat de vida als barris, ajuda a fer front als efectes de l’emergència climàtica i impulsa l’economia circular.

A la ciutat es fa la recollida selectiva del 38% dels residus que es generen i l’objectiu és arribar al 55% l’any 2025.

Per assolir-ho s’han impulsat diverses mesures municipals: la nova contracta de neteja, la nova taxa de residus i l’ampliació del sistema porta a porta.

Com funciona el sistema porta a porta?

Amb el sistema porta a porta els residus es dipositen per separat davant la porta de casa, amb uns dies establerts a la setmana per a cada fracció, amb més freqüència per a l’orgànica.

Aquest sistema és especialment adient als nuclis històrics, barris amb poca densitat, zones de vianants i eixos comercials on cal optimitzar l’ús de l’espai públic perquè és més reduït o perquè s’hi desenvolupa molta activitat veïnal.​

Després de tres anys d’implementació a l’àmbit de Sarrià Vell, a partir de l’any vinent s’estendrà a tres barris de la ciutat: Sant Andreu, Horta i Sant Antoni.

Sant Andreu: un barri d’edificis baixos i carrers pacificats

El porta a porta beneficiarà més d’11.000 habitatges en dues fases, la primera, al maig del 2021, i la segona, a l’octubre del 2021.

Com es farà la recollida?

 • Rebuig, paper, cartró, envasos i orgànica: a la porta d’edificis i establiments.
 • Vidre: als contenidors, tret dels residus comercials, que es recolliran als establiments.

Horta: un barri amb nucli antic i petit comerç

Gairebé 10.000 habitatges faran servir el sistema porta a porta a partir de la tardor del 2021.

Com es farà la recollida?

 • Rebuig, paper, cartró, envasos i orgànica: a la porta d’edificis i establiments.
 • Vidre: en contenidor mòbil, tret dels residus comercials, que es recolliran als establiments.

Sant Antoni: un barri amb superilla i molt teixit comercial

El sistema s’implementarà el 2022 i donarà servei a més de 14.000 habitatges.

Com es farà la recollida porta a porta?

 • Rebuig, envasos, paper i cartró: a la porta d’edificis i establiments.
 • Vidre: en contenidors, i el comercial, als establiments.
 • Orgànica: en contenidors intel·ligents.

Quins són els beneficis del servei porta a porta?

 • Es dobla la recollida selectiva.
 • S’allibera l’espai públic de contenidors.
 • Es redueix el soroll al carrer.
 • Es reaprofiten els residus.

Incrementar la recollida selectiva de residus també n’abarateix la gestió. El cost per llar segons el volum de recollida selectiva és de 191 euros amb un 38%, de 170 euros amb un 55% i de 127 euros amb un 90%.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
Jordi Baucells, consultor mediambiental del Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals, durant la xerrada informativa

Jordi Baucells, consultor mediambiental del Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals, durant la xerrada informativa

Aquest 30 de novembre ha tingut lloc la primera reunió informativa de les múltiples que es faran per la implementació del sistema del Porta a Porta a Flix. La xerrada tenia com objectiu fer un primer apropament als veïns i veïnes de la població sobre aquest sistema ja utilitzat en molts altres municipis. De fet, actualment, són molt pocs els municipis de les tres comarques del consorci que no estan realitzant el “porta a porta”, entre ells Flix i  comença a ser una gran necessitat per reduir i contenir els costos de recollida de la brossa.

Notícia
El regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, i la representant de Labdoo, Elena Parpal.

El regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, i la representant de Labdoo, Elena Parpal.

L'Ajuntament de Mollet del Vallès posa en marxa un projecte de recollida d’ordinadors portàtils antics o en desús. Els dispositius s’entregaran després a centres educatius o persones en situació de vulnerabilitat de la ciutat. El projecte es basarà en el protocol d’actuació de la ONG Labdoo, que es dedica a recollir ordinadors antics per actualitzar-los i repartir-los arreu del món.

Notícia

S'ha centrat principalment en els municipis de menys de 500 habitants, on la gestió dels residus es realitza amb accés exclusiu en àrees tancades amb contenidors

Butlletí