La quantitat de plàstic reciclat augmenta un 8,7% a Europa

14/11/2011

La quantitat de plàstic reciclat va augmentar el 2010 un 8,7% "gràcies a la intensificació de l'actuació dels ciutadans i al reforç dels sistemes de recollida d'envasos i de les empreses de reciclatge", segons recull un informe publicat al web de Plasticseurope, associació empresarial de la UE que s'ha erigit en veu oficial dels fabricants de plàstics europeus.

"Gràcies a les millores contínues en la gestió dels plàstics al final de la seva vida útil i a una creixent conscienciació de la població", la quantitat d'aquesta mena de material que va a parar als abocadors europeus disminueix constantment, malgrat l'augment del 2,5% dels residus de plàstic postconsum registrats el 2010, segons l'esmentat informe.

La quantitat d'energia recuperada va incrementar-se un 9'8%, sobretot pel major ús dels residus de plàstic postconsum com a combustible alternatiu en les centrals elèctriques i les cimenteres. En general, es van reciclar i es van utilitzar per a la recuperació energètica un 9,3% més de residus de plàstic postconsum que el 2009.

Més producció i facturació
L'any passat, el sector del plàstic dels 27 països membres de la UE va seguir recuperant-se de la crisi del 2008, de manera que els fabricants van veure com augmentava un 17% la facturació fins assolir els 104.000 milions d'euros, mentre que la indústria de transformació va aconseguir créixer un 9,5% fins a facturar 203.000 milions d'euros. El total de la producció de plàstics a Europa va arribar als 57 milions de tones, gairebé un 4% més que el 2009.

Relacionats

Butlletí