La primera Fira de l’Energia de Vic promou l’estalvi i l’eficiència energètica

Font: Ajuntament de Vic

16/11/2018 - 11:23

Aquest 10 de novembre va tenir lloc la primera edició de la Fira de l’Energia organitzada per totes les associacions de veïns i veïnes de Vic de Sentfores-La Guixa, conjuntament amb l’Ajuntament de Vic i el grup local d’Osona de Som Energia. Una iniciativa que ha donat a conèixer els drets i consells per l’estalvi energètic a tota la ciutadania assistent.

El regidor de Medi Ambient, Josep-Ramon Soldevila, va agrair el treball i l’esforç de totes les associacions de veïns i veïnes per treballar conjuntament per la promoció de les energies sostenibles i renovables. 

Per la seva banda, el president de l’Associació de veïns i veïnes de l’Horta Vermella, Joan Pujols, va remarcar l’interès per tractar temes bàsics que afecten a la ciutadania des de totes les associacions i l’objectiu de voler consolidar la fira per poder tractar d’altres temes d’interès pel veïnatge.

Durant la Fira, la ciutadania participant va poder conèixer altres comercialitzadores de gas i electricitat menys contaminants i més sostenibles com alternativa de les grans companyies amb representants de quatre empreses energètiques: Catgas Energia, Som Energia, Electra Caldense i Respira Energia.

L’Ajuntament de Vic va oferir informació sobre els drets i va aconsellar per estalviar i reduir el cost de les energies. En aquesta mateixa línia, des d’Ecoserveis va oferir la ponència “Entendre la factura” i des de l’Agència Local de l’Energia d’Osona va parlar sobre “Estalvi Energètic”.  

Podeu consultar drets i consells en aquest díptic


 

Relacionats

Acte
17/10/2019
Fira de Vic. Recinte firal el Sucre, Vic
Notícia

L’Ajuntament de Piera, de forma conjunta amb l’Escola Les Flandes, l’EA Apiària i l’Institut Salvador Claramunt, ha posat en marxa el projecte «Camí Escolar», que pretén afavorir els desplaçaments segurs a peu o en bicicleta dels infants des de casa seva a l’escola, potenciant així la seva autonomia personal i, alhora, la responsabilitat i el civisme de la ciutadania.

Notícia

Aquesta serà la primera oficina de la comarca d’Osona específica en matèria energètica. Per tal d’arribar al màxim de persones, comerços i empreses l’oficina serà itinerant, oferint el servei a diferents espais de la ciutat. L'Oficina té com a objectius, entre d'altres, incrementar l'assessorament i la informació de la ciutadania en general, disminuir el consum energètic i l'import de les factures de les llars en situació de vulnerabilitat i millorar l'eficiència energètica de les llars.

Butlletí