La primera Fira de l’Energia de Vic promou l’estalvi i l’eficiència energètica

Font: Ajuntament de Vic

16/11/2018 - 11:23

Aquest 10 de novembre va tenir lloc la primera edició de la Fira de l’Energia organitzada per totes les associacions de veïns i veïnes de Vic de Sentfores-La Guixa, conjuntament amb l’Ajuntament de Vic i el grup local d’Osona de Som Energia. Una iniciativa que ha donat a conèixer els drets i consells per l’estalvi energètic a tota la ciutadania assistent.

El regidor de Medi Ambient, Josep-Ramon Soldevila, va agrair el treball i l’esforç de totes les associacions de veïns i veïnes per treballar conjuntament per la promoció de les energies sostenibles i renovables. 

Per la seva banda, el president de l’Associació de veïns i veïnes de l’Horta Vermella, Joan Pujols, va remarcar l’interès per tractar temes bàsics que afecten a la ciutadania des de totes les associacions i l’objectiu de voler consolidar la fira per poder tractar d’altres temes d’interès pel veïnatge.

Durant la Fira, la ciutadania participant va poder conèixer altres comercialitzadores de gas i electricitat menys contaminants i més sostenibles com alternativa de les grans companyies amb representants de quatre empreses energètiques: Catgas Energia, Som Energia, Electra Caldense i Respira Energia.

L’Ajuntament de Vic va oferir informació sobre els drets i va aconsellar per estalviar i reduir el cost de les energies. En aquesta mateixa línia, des d’Ecoserveis va oferir la ponència “Entendre la factura” i des de l’Agència Local de l’Energia d’Osona va parlar sobre “Estalvi Energètic”.  

Podeu consultar drets i consells en aquest díptic


 

Relacionats

Acte
17/10/2019
Fira de Vic. Recinte firal el Sucre, Vic
Notícia

Membres de 67 famílies rubinenques han seguit els tallers de factura elèctrica que organitza l’Ajuntament de Rubí a través del servei Rubí Brilla, fins al mes de juny. En aquestes sessions, s'expliquen els conceptes bàsics de la factura elèctrica i es donen eines per reduir l’import de la factura.

Reportatge

L'objectiu europeu és que el balanç d'emissions de CO2 l'any 2050 sigui zero. Es pot aconseguir? Un dels elements clau per aconseguir aquest objectiu seran les fotolineres, els llocs on els cotxes elèctrics es recarregaran gràcies a l'energia solar.

Butlletí