La primera Fira de l’Energia de Vic promou l’estalvi i l’eficiència energètica

Font: Ajuntament de Vic

16/11/2018 - 11:23

Aquest 10 de novembre va tenir lloc la primera edició de la Fira de l’Energia organitzada per totes les associacions de veïns i veïnes de Vic de Sentfores-La Guixa, conjuntament amb l’Ajuntament de Vic i el grup local d’Osona de Som Energia. Una iniciativa que ha donat a conèixer els drets i consells per l’estalvi energètic a tota la ciutadania assistent.

El regidor de Medi Ambient, Josep-Ramon Soldevila, va agrair el treball i l’esforç de totes les associacions de veïns i veïnes per treballar conjuntament per la promoció de les energies sostenibles i renovables. 

Per la seva banda, el president de l’Associació de veïns i veïnes de l’Horta Vermella, Joan Pujols, va remarcar l’interès per tractar temes bàsics que afecten a la ciutadania des de totes les associacions i l’objectiu de voler consolidar la fira per poder tractar d’altres temes d’interès pel veïnatge.

Durant la Fira, la ciutadania participant va poder conèixer altres comercialitzadores de gas i electricitat menys contaminants i més sostenibles com alternativa de les grans companyies amb representants de quatre empreses energètiques: Catgas Energia, Som Energia, Electra Caldense i Respira Energia.

L’Ajuntament de Vic va oferir informació sobre els drets i va aconsellar per estalviar i reduir el cost de les energies. En aquesta mateixa línia, des d’Ecoserveis va oferir la ponència “Entendre la factura” i des de l’Agència Local de l’Energia d’Osona va parlar sobre “Estalvi Energètic”.  

Podeu consultar drets i consells en aquest díptic


 

Relacionats

Notícia

El servei és gratuït i sense la necessitat de cap clau ni cap tràmit previ a diferència de la resta de punts de recàrrega ja existents al municipi. Així, qualsevol persona que necessiti carregar el seu vehicle ho podrà fer utilitzant el codi QR de la màquina que redigirà a la plataforma de l’empresa subministradora del servei; o a mitjançant la targeta de càrrega de vehicles d’altres plataformes.

Notícia

La iniciativa pública compta amb participació municipal i privada per potenciar la gestió energètica descentralitzada, amb generació d'àmbit local i autoconsum compartit

Notícia

Diverses administracions públiques i entitats empresarials han decidit unir esforços per tal que les empreses d’Osona puguin accedir a l’energia renovable a un preu molt més assequible. Juntes, han creat el Grup de Compra Agregada d’Osona, al qual ja s’han adherit més de 80 empreses amb més de 130 punts de subministrament.

Butlletí