La potència eòlica instal·lada al món es duplica cada tres anys

Les turbines repartides per tot el planeta ja són capaces de generar l'equivalent a tota la demanda d'electricitat d'Itàlia
Redacció
16/03/2010

2009 ha estat un nou any rècord per a l'energia eòlica arreu del món: la potència instal·lada ha superat els 159.200 MW, dels quals 38.312 MW es van afegir l'any passat. De fet, l'actual tendència és que la potència eòlica global es dupliqui cada tres anys, sobre tot gràcies a l'impuls que aquesta forma d'energia renovable està tenint a l'Àsia (que l'any passat va comptar amb el 40,4% de les noves instal·lacions), Amèrica del Nord (28,4%) i Europa, que després d'anys de lideratge ha caigut al tercer lloc amb el 27,3% de les noves instal·lacions. En qualsevol cas, les turbines repartides per tot el planeta ja són capaces de generar 340 TWh per any, l'equivalent a tota la demanda d'electricitat d'Itàlia, o el 2% del consum global.

Les dades són del World Wind Energy Report 2009, elaborat per l'Associació Mundial de l'Energia Eòlica, on es destaca que la crisi sembla no haver afectat de moment un sector que l'any passat va tenir un volum de negoci de 50.000 milions d'euros, un 25% més que l'any 2008, i donava feina -directa o indirectament- a més de 500.000 persones.

Si fa només cinc anys el continent europeu dominava el mercat eòlic amb el 70% de la nova potència instal·lada al món, Europa ha cedit ara a Àsia i Amèrica del Nord el lideratge: només la Xina i els EUA junts sumen el 62% de la nova potència instal·lada l'any passat. Ambdós països han passat també per davant d'Alemanya i Espanya com a principals productors d'energia eòlica. L'Índia, amb 11 GW de potència instal·lada el 2009, tanca la llista de les cinc potències eòliques mundials.

Més informació: consulteu el World Wind Energy Report 2009 (PDF, en anglès)

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon generadors_eolica.jpg14.86 KB

Relacionats

Notícia
L'Ajuntament de Lleida demana subvencions a dos fons europeus per promoure l'eficiència energètica i les energies renovables

La Fundació Lleida 21 s'encarregarà de gestionar-la i d'impulsar projectes com la licitació d'espais a teulades d'equipaments públics per a energia solar, l'assessorament en eficiència energètica i per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques
 

Notícia

Un centenar de persones provinents de diferents punts de Catalunya han participat al Fòrum Energia d’Ecoviure, la trobada sobre energies renovables que cada any reuneix professionals, experts i responsables de l’administració per posar en comú coneixements al voltant d’aquesta matèria.

Article

L'aprofitament tèrmic de l'energia solar consisteix en captar la radiació solar per augmentar la temperatura d'un fluid, generalment aigua, que s'acumula a aquesta temperatura fins que es necessita. 

Butlletí