La població d'Hostalric implanta el nou sistema de recollida de residus porta a porta el proper diumenge 18 d'abril

25/03/2021 - 12:00

La població d'Hostalric implanta el nou sistema de recollida porta a porta el dilluns diumenge 18 d'abril. Per aquest motiu, durant les properes setmanes s'organitzaran diferents punts de repartiment de cubells dirigits a la població i als comerços . Amb tot, el dissabte 17 d'abril la campanya arribarà al seu punt àlgid amb la retirada dels contenidors del carrer.

En aquests moments, a mitjans del mes de març, s'inicia la campanya de comunicació del nucli d'Hostalric, amb la bustiada generalitzada a totes les llars que les convocarà a les sessions de repartiment dels kits de reciclatge. D'aquesta manera es divideixen les prop de 2000 llars comptabilitzades a aquesta població en quatre grups que podran accedir a cinc sessions de repartiment distribuïdes en diferents franges horàries.

En concret, cada grup té accés a dues tardes, dos matins i una franja en dissabte. El lloc de repartiment és el Centre Cultural Serafí Pitarra.

Totes les accions realitzades i programades tant al nucli urbà com als diversos veïnats tenen l'objectiu de donar a conèixer el funcionament i els avantatges que suposarà la incorporació d'aquest nou sistema de recollida de residus. Així mateix, s'han fet reunions amb tots els col·lectius del municipi. Aquestes accions aniran acompanyades de punts informatius de repartiment de cubells duts a terme en espais amplis i complementats amb altres mesures que s'han adaptat a la situació de la Covid-19.

La bustiada a la població es veurà reforçada per una intensa campanya informativa al carrer i a les xarxes amb l'element comunicatiu de "La portanoves del porta a porta".

Aquest cap de setmana, 20 i 21 de març, surt al carrer i a les xarxes, la portanoves groga, que anuncia la data del canvi i convida a tothom a compartir la seva pròpia adaptació al reciclatge a casa amb una nova parella comarcal: en Muralles i la Termals, i la seva crònica del porta a porta de la comarca de la Selva, que es difondrà a través de les xarxes.

Cada divendres, un nou episodi de la crònica del porta a porta

La crònica del porta a porta de la Selva és una producció del Consell Comarcal de la Selva destinada a reviure en ficció els canvis que produeix el porta a porta a la majoria de llars selvatanes quan s'adapten al reciclatge 100% i enceten el nou camí cap a la sostenibilitat.

Aquesta primera entrega, destinada al reciclatge i les primeres passes de la reducció dels residus, està formada per 12 episodis d'uns 4 minuts, protagonitzats per tres nous personatges comarcals: en Muralles, la Termals i l'Aiguamolls, els quals han estat escollits per fer honor als tres municipis selvatans que estan iniciant –o ja han iniciat- junts el porta a porta durant les primeres setmanes d'aquest 2021: Sils, Caldes i Hostalric.

Retirada de contenidors i posada en funcionament del nou servei de recollida de residus

El dissabte 17 d'abril, el Consell Comarcal de la Selva –a través de l'empresa NORA, SA- procedirà a la retirada de tots els contenidors del carrer, que finalitzarà el mateix dia, per començar l'endemà mateix, el diumenge 18 d'abril, el nou servei porta a porta. D'aquesta manera la població d'Hostalric es quedarà molt poques hores sense un servei a l'abast.

El nou sistema de recollida de residus porta a porta consisteix a dipositar els residus a la porta de casa correctament separats en les fraccions que ja coneixem: orgànica, resta, envasos, paper i vidre. Pel que fa al vidre, es preveu que se'n mantingui la recollida amb els mateixos contenidors del carrer.

Comiat dels contenidors

La campanya informativa culminarà el dissabte 17 d'abril a les dotze del migdia amb un passa carrers de petit format, adaptat a les normes sanitàries actuals per la Covid-19.

En aquest acte hi intervindran els tres personatges ja coneguts a través de la crònica del porta a porta: en Muralles, la Termals i l'Aiguamolls, els quals estaran acompanyats d'un grup d'alumnes de l'escola de teatre El Galliner.

Per què es recicla més amb aquest model?

Les xifres ens demostren que amb aquest model de recollida porta a porta es recicla més: el reciclatge és obligatori i cada llar es responsabilitza directament de deixar els seus residus ben separats a la porta de casa seva. Per facilitar aquest control, com a mínim un dels cubells emprats porta un xip electrònic que l'identifica amb l'adreça de la llar.

El reciclatge beneficia el medi ambient per molts motius que, a més a més, relacionen medi ambient amb economia. I és que els residus reciclats no són altra cosa més que recursos materials que ens permeten fabricar nous articles i reduir substancialment l'extracció de matèries primeres del planeta.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
Qui recicli més, pagarà menys

Aquest dilluns 19 de febrer comença el nou sistema de recollida de residus porta a porta amb identificador xip i els nous cubells

Article

S'ha avaluat la quantitat d'elements impropis del rebuig orgànic des Castell a Menorca, que per ser aprofitable ha d'estar per sota del 15%​

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Butlletí