La població de Sils capgira els resultats de reciclatge amb el nou sistema de recollida porta a porta durant el primer mes

12/04/2021 - 11:42

Amb el lema “Felicitats gent de Sils”, el Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Sils han donat a conèixer els resultats de reciclatge de les primeres cinc setmanes de la posada en funcionament d’aquest nou sistema de residus a aquesta població.

I és que, tal com ha explicat el conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal de la Selva, Quim Vivas, poblacions com les de Sils on la participació dels veïns i veïnes ha estat clau durant la campanya de comunicació –xerrades, punts informatius i altres activitats- ha repercutit favorablement en la resposta d’aquests a l’hora de reciclar. En aquest sentit, Vivas ha assenyalat que passar d’un 23 per cent, a un 82 per cent amb només un mes és un molt bon resultat. I és que la població de Sils reciclava un 23% abans del porta a porta i ara la xifra ja és d’un 82%. Tot sembla indicar que en les pròximes setmanes les xifres milloraran fins arribar gairebé al 100%, igual que ja ha succeït en altres poblacions selvatanes com Breda, Riudellots de la Selva i Vilobí d’Onyar.

La fracció orgànica ha experimentat el canvi substancial més important, passant d’un 17,55% al 76,26%, això representa que quintuplicarà la seva arribada a la planta de compostatge comarcal per convertir-se en compost. Històricament, la fracció orgànica ha estat el residu que menys s’ha reciclat a Sils, i a la comarca de la Selva. A Sils ha passat de 23 tones mensuals a 63 tones, suposant un increment del 170%.

L’alcalde de Sils, Eduard Colomé, s’ha mostrat molt satisfet dels resultats obtinguts per part dels veïns i veïnes d’aquesta població. Amb tot, Colomé ha assegurat que “no tenia cap dubte que els silencs i silenques farien les coses bé”. En aquest sentit, i després del primer mes de la posada en funcionament i entenent que el servei es pot anar adaptant en funció de les necessitats del municipi, s’ha previst un canvi que ha de permetre la millora del servei. Així, a partir del 27 de març, a la recollida dels dissabtes a la nit de les zones residencials ( King Park, Vallcanera i Les Comes) s’implantarà un sistema de dos torns. D’aquesta manera, la recollida d’envasos i orgànic començarà a les deu de la nit, en compte de fer-ho al matí, tal com ha explicat el mateix Colomé. Això possibilitarà reduir un trajecte que s’allargava molt i per tant farà que el servei acabi més aviat diumenge.

Aquesta mesura excepcional s’introdueix només per la nit de dissabte a diumenge, la resta de recollides seguiran amb el mateix sistema, fins a entrar en la temporada alta.

Tal com ha recordat Colomé sempre s’ha dit que el servei de recollida porta a porta havia d’admetre algunes millores sobre la marxa i en aquest cas tant Consell com Ajuntament consideren que amb aquest petit canvi es milloraran els resultats.

Durant la Setmana Santa, l’Ajuntament de Sils ha organitzat dos nous punts de repartiment de kits de reciclatge per facilitar l’entrega a les persones de segona residència que vinguin a passar aquests dies festius a la població i fer-los partícips en el manteniment d’aquests bons resultats.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia
Manlleu serà una de les ciutats convidades

Manlleu serà una de les ciutats convidades

El Fòrum Internacional de Residus #wasteinprogress se celebrarà al Palau de Fires de Girona entre el 18 i 20 d'abril. Comptarà amb ponències, debats i taules rodones oferint l’experiència en primera persona de ciutats i regions com Pisa, Monza i Treviso, a Itàlia, i Bihor, a Romania

Notícia

Representa un 10,9% més que l’any anterior i redueix en 566 tones anuals els residus que van a l’abocador

Notícia

La recollida selectiva de residus es manté en el 70% després d’aquest període d’implantació.

Butlletí