La població de senglar al Parc de Collserola ha augmentat en els darrers 20 anys

Font: Sant Cugat Mèdia

11/06/2020 - 11:31
Augment de la població de senglars a Collserola / Foto: Arxiu del CPNSC

Augment de la població de senglars a Collserola / Foto: Arxiu del CPNSC

Els estudis de seguiment del senglar al Parc de Collserola mostren una tendència d'augment de la població de senglar al llarg dels darrers 20 anys. Aquest increment es deu, d'una banda, a canvis en el paisatge i usos del sòl (amb l'augment del bosc en detriment dels espais agrícoles). D'altra banda, a la manca de depredadors naturals i la capacitat reproductora i la hibridació amb exemplars de porc vietnamita.

Cada any la Generalitat autoritza batudes a la Zona de Caça Controlada de Collserola, així com captures excepcionals fora de les zones de caça. Durant el 2018, el nombre total de captures d'exemplars al Parc va ser de 474 mentre que, el 2019, la xifra es va disparar arribant a 746. Aquest augment es deu al nombre de captures d'animals habituats a les zones de seguretat.

Segons dades del Parc de Collserola, les densitats de senglar a la zona en els darrers anys se situen a nivell entermithos amb entre 4 i 8 exemplars per quilòmetre quadrat, D'altra banda, la densitat de senglar a la Zona de Caça Controlada de Collserola ha anat disminuint respecte a les temporades anteriors i, actualment, se situa al voltant de 5,5 individus per quilòmetre quadrat. Però al conjunt de la serra, incloent-hi les zones de seguretat, on molts animals es refugien, la densitat és més alta.


 

Relacionats

Article

Sant Cugat s'ha sotmès a un estudi mediambiental per avaluar la qualitat ambiental de l'aire urbà. Els resultats, que determinen que la ciutat és la tercera d'Espanya amb més arbres per persona, s'han exposat en una de les Jornades de Biodiversitat i Ciutat Saludable que organitza l'Ajuntament amb col·laboració amb diversos especialistes en la matèria. D'aquesta manera, s'ha donat a conèixer que, després d'una anàlisi científica duta a terme per la Universitat de Sevilla amb ajuda del laboratori ILERSAP, el nombre d'arbres que figuren al nucli urbà de Sant Cugat influeix positivament en la qualitat de vida dels ciutadans.

Acte
16/03/2022 - 00:00
Sant Cugat del Vallès
Article
L'Ajuntament les ha previst entre el 23 de març al 7 de maig

Avançar cap a una ciutat més saludable. Aquest és l'objectiu de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès a l'hora d'organitzar les jornades Biodiversitat i Ciutat Saludable, que reflexionaran sobre la importància d’impulsar accions que afavoreixin la biodiversitat o la renaturalització de les ciutats.

Butlletí