La Pobla de Claramunt inaugura la seva deixalleria

Font: Ajuntament de la Pobla de Claramunt/Agencia de Residus de Catalunya
07/02/2011

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, acompanyat pel secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, i l'alcalde de la Pobla de Claramunt, (Anoia), Santi Broch, van inaugurar el dissabte 5 de febrer la deixalleria municipal de la localitat.

Aquesta instal·lació, que donarà servei a més de 2.200 persones, permetrà recollir selectivament les fraccions de residus municipals que no poden dipositar domiciliàriament, o bé que no disposen de zones de recollida selectiva al carrer.
Es tracta d'una instal·lació de 405 m2, organitzada al voltant d'una esplanada de circulació on hi ha col·locats els contenidors, l'oficina i una marquesina per a la recollida de residus especials.
Per construir-la, s'hi han destinat 161.551,35 €, dels quals 97.291,20 € han estat subvencionats per l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) del Departament de Territori i Sostenibilitat, i la Diputació de Barcelona hi ha destinat 50.000 € més. L'òrgan titular per a la prestació del servei és l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt.

Les deixalleries són instal·lacions de recepció selectiva de residus municipals, orientades a residus especials en petites quantitats, com ara pintures, dissolvents, o bateries; residus voluminosos, com mobles o electrodomèstics; vegetals; runes; i d'altres fraccions que es poden recollir selectivament i aprofitar. Aquestes instal·lacions permeten assolir nivells més alts de recollida selectiva i poden prestar tasques de suport al servei municipal de recollida de residus.
Estan obertes en un determinat horari durant el qual la persona encarregada informa els usuaris i garanteix la correcta gestió dels materials aportats.

Relacionats

Article
La mitjana de recollida selectiva arriba al 75%

El passat 4 de març es va iniciar el servei de recollida en àrees tancades a Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles i Sant Pere Sallavinera.

Article

El xot és una espècie que es pot trobar a Catalunya des de la primavera fins a la tardor, quan migra cap a l’Àfrica en busca de millors temperatures

Notícia

Els comerços associats a Vilanova Comerç han encetat les primeres accions del Pla Integral de Sostenibilitat i Prevenció de Residus amb una sèrie de mesures respectuoses amb el medi ambient. La campanya es fa amb el suport de l’Agència Catalana de Residus de la Generalitat de Catalunya

Butlletí