La plataforma ecologista Futur o Petroli veu "irrisòria" la multa per l'abocament a Tarragona

Font: EFE Verde
01/08/2011
Fa uns dies el Consell de Ministres va acordar multar amb 30.000 euros, el màxim import sancionable, a les companyies petrolieres Repsol, CNW Oil Espanya, Petroleum Oil & Gas Espanya i Cepsa, per l'abocament de cru davant de la costa de Tarragona, una infracció considerada molt greu.

Ara, la plataforma ecologista Futur o Petroli, formada per Greenpeace, Ecologistes en Acció i L'Escurçó, ha volgut denunciar que considera "irrisòria" la multa de 30.000 euros imposada a les 4 companyies petrolieres per l'abocament de 18.000 litres de cru al mar el desembre passat des de la plataforma petroliera Casablanca, a uns 50 quilòmetres del Delta de l'Ebre

Aquesta entitat considera que la quantia de la sanció no té valor dissuasori "per a empreses multinacionals que tenen uns beneficis extraordinaris", segons ha explicat Mikel Llop, un dels portaveus de Futur o Petroli.

Llop ha subratllat a més que els fets "són molt greus i no és la primera vegada que es produeix un abocament prop d'una zona tan vulnerable com el Delta de l'Ebre".

Des de Futur o Petroli s'insisteix que "cal canviar les lleis i endurir-les perquè aquestes empreses no puguin burlar la llei".

La multa s'imposa a les companyies Repsol Investigaciones Petrolíferas, CNW Oil Espanya, Petroleum Oil & Gas Espanya, i Cepsa, relacionades en l'explotació de la plataforma Casablanca i en la prospecció de dos nous pous a la zona.

L'abocament es va produir el 22 de desembre de l'any passat per un error humà, en obrir-se una vàlvula per equivocació i abocar al mar 18.000 litres de cru, que van formar una taca de 19 quilòmetres quadrats i que va mantenir actiu dos dies el Pla Nacional de Contingències per Contaminació Marítima.

En paral·lel a la sanció administrativa, el passat mes de gener la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona va obrir diligències per aclarir si l'abocament és constitutiu d'un delicte ecològic.

Relacionats

Acte
29/02/2020 - 12:00
Parc de Can Buixeres

Butlletí