La plataforma ecologista Futur o Petroli veu "irrisòria" la multa per l'abocament a Tarragona

Font: EFE Verde
01/08/2011 - 00:00
Fa uns dies el Consell de Ministres va acordar multar amb 30.000 euros, el màxim import sancionable, a les companyies petrolieres Repsol, CNW Oil Espanya, Petroleum Oil & Gas Espanya i Cepsa, per l'abocament de cru davant de la costa de Tarragona, una infracció considerada molt greu.

Ara, la plataforma ecologista Futur o Petroli, formada per Greenpeace, Ecologistes en Acció i L'Escurçó, ha volgut denunciar que considera "irrisòria" la multa de 30.000 euros imposada a les 4 companyies petrolieres per l'abocament de 18.000 litres de cru al mar el desembre passat des de la plataforma petroliera Casablanca, a uns 50 quilòmetres del Delta de l'Ebre

Aquesta entitat considera que la quantia de la sanció no té valor dissuasori "per a empreses multinacionals que tenen uns beneficis extraordinaris", segons ha explicat Mikel Llop, un dels portaveus de Futur o Petroli.

Llop ha subratllat a més que els fets "són molt greus i no és la primera vegada que es produeix un abocament prop d'una zona tan vulnerable com el Delta de l'Ebre".

Des de Futur o Petroli s'insisteix que "cal canviar les lleis i endurir-les perquè aquestes empreses no puguin burlar la llei".

La multa s'imposa a les companyies Repsol Investigaciones Petrolíferas, CNW Oil Espanya, Petroleum Oil & Gas Espanya, i Cepsa, relacionades en l'explotació de la plataforma Casablanca i en la prospecció de dos nous pous a la zona.

L'abocament es va produir el 22 de desembre de l'any passat per un error humà, en obrir-se una vàlvula per equivocació i abocar al mar 18.000 litres de cru, que van formar una taca de 19 quilòmetres quadrats i que va mantenir actiu dos dies el Pla Nacional de Contingències per Contaminació Marítima.

En paral·lel a la sanció administrativa, el passat mes de gener la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona va obrir diligències per aclarir si l'abocament és constitutiu d'un delicte ecològic.

Relacionats

Notícia

L’avantprojecte de llei de l’impost sobre les emissions portuàries dels grans vaixells ja ha quedat enllestit perquè el Govern el pugui aprovar en breu, previ dictamen del Consell de Treball, Econòmic i Social. El text ha superat la fase d’audiència i informació pública i s’han tingut en compte les al·legacions de totes les parts interessades.

Acte
05/10/2023 - 10:00
Hall del centre cívic El Rieral
Article

Dues estacions de qualitat de l’aire de Barcelona i una de Vic s’integren en el projecte europeu WatchPlant.

Butlletí