La Paeria renova les targetes per bonificar la zona blava als usuaris de vehicles elèctrics

Font: Ajuntament de Lleida

21/01/2020 - 10:30

Els propietaris d’aquests cotxes han d’adreçar-se a les oficines de la concessionària Eysa per tal de renovar la bonificació per dos anys

L’Ajuntament de Lleida ha decidit renovar les targetes de bonificació de la zona blava per a usuaris de vehicles elèctrics, que caducaven al final de 2019. “El govern de la Paeria, amb el compromís de dotar la ciutat de serveis per fer-la sostenible i de fer pedagogia per potenciar l’ús del vehicle elèctric, ha decidit prorrogar la bonificació de les targetes de zona blava per aquells usuaris que disposin de vehicles elèctrics”, ha assenyalat el regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro.

La bonificació seguirà vigent almenys durant dos anys més, però cal que els propietaris dels vehicles renovin les targetes. Per a fer-ho, han d’adreçar-se a les oficines de l’empresa concessionària del servei d’estacionament regulat, Eysa, ubicades a l’avinguda de València, a l’aparcament sota la plaça Blas Infante, on es durà a terme la reactivació de la targeta.

Castro ha destacat que aquesta mesura es suma a la millora posada en marxa el passat mes de setembre, quan es va decidir facilitar l’ús dels punts gratuïts de recarrega i així beneficiar també a usuaris de vehicles elèctrics que no resideixen a Lleida. Aquestes mesures, pretenen fomentar l’ús dels vehicles elèctrics a la ciutat, tant pels residents com per aquells vehicles que entren i surten diàriament de la ciutat. La mateixa targeta permet fer anar la majoria dels punts de recàrrega pública existents a Catalunya.

L’Ajuntament de Lleida ofereix actualment estacions de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics a Jaume II i en dos punts de l’avinguda Pinyana. També es disposa d’un punt de recàrrega semiràpida al carrer Magí Morera.


 

Relacionats

Notícia

L'actualització de l'ordenança municipal entrarà en vigor a principis del 2023 i també ampliarà fins a 24 les autoritzacions diàries anuals per als vehicles sense etiqueta ambiental

Notícia

Arrenca el procés participatiu, obert a tota la ciutadania, per a l’elaboració de l’Agenda Estratègica del Pirineu amb horitzó 2030. L’Agenda, impulsada per la Vicepresidència del Govern, serà el full de ruta per orientar el desenvolupament de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, Solsonès, Berguedà i Ripollès, prioritzant la dinamització econòmica, la sostenibilitat i l’arrelament de la ciutadania.

Notícia

El vehicle, de l’operadora HIFE, donarà servei a la Línia exprés.cat e3 i a la línia regular L1011, que connecten el Montsià i el Baix Ebre. El combustible es generarà a partir de residus agraris, ramaders i industrials de la zona.

Butlletí