La Paeria proposarà que la Mitjana i els Aiguamolls de Rufea formin part de la Xarxa Natura 2000

Font: Paeria de Lleida

23/05/2019 - 10:06

El parc de la Mitjana ha acollit aquest 21 de maig l'acte de cloenda de l'Agenda 21 Escolar per als centres de Secundària, amb la participació d'uns 200 nois i noies d’una dotzena d'instituts i la presència de l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa.

Els alumnes han participat en una fira de projectes centrats en la sostenibilitat i el medi ambient per intercanviar experiències. L'alcalde ha mostrat la seva satisfacció per aquesta tasca de formació de ciutadans compromesos amb el medi ambient i ha lliurat els diplomes acreditatius de la participació en aquest programa d'educació ambiental als representants de cada centre.

"Us vull agrair la participació i la implicació. La ciutat de Lleida i cadascú de vosaltres hem d'avançar tots junts en l'estratègia 2030, els objectius de desenvolupament sostenible, per combatre la pobresa i el canvi climàtic i fer una millor gestió dels recursos. Això feu amb els vostres projectes i també ho estem fent des de la Paeria, posant en marxa polítiques en aquesta direcció, com la plantació de 10.000 arbres i la creació de boscos urbans que seguirem impulsant", ha afirmat el paer en cap, qui ha destacat el reconeixement recent a Lleida com la ciutat amb més metres quadrats de zona verda per habitant de Catalunya.

El 21 de maig es celebra el dia de la Xarxa Natura 2000 i Larrosa ha assenyalat també que proposarà a la Generalitat la incorporació de dos espais naturals de la ciutat a aquesta xarxa d'espais amb especial protecció: el parc de la Mitjana i el dels Aiguamolls de Rufea. 

Els instituts participants en la trobada d'avui han estat Guindàvols, Castell dels Templers, Sant Jaume-Les Heures, Josep Lladonosa, Episcopal, Torre Queralt, La Mitjana, Maria Rúbies, Santa Anna, Lestonnac, Gili i Gaya i el Centre Educatiu El Segre, representats per un màxim de 8 alumnes per centre. A més, una setantena d'alumnes del Gili i Gaya han fet una petita actuació musical en forma de batucada amb instruments de percussió fabricats per ells mateixos. A continuació, s'ha alliberat una cigonya que havia estat rescatada ferida i que s'ha recuperat al Centre de Fauna de Vallcalent. L'acte també ha comptat amb la participació del regidor de l'Hàbitat Rural i la Sostenibilitat, Joan Queralt.

L'acte de cloenda de l'Agenda 21 Escolar d'Infantil i Primària tindrà lloc el pròxim dijous 13 de juny de 9.30 a 12.00 hores, també al parc municipal de la Mitjana. En conjunt, són 67 els centres que participen en el programa Agenda 21 Escolar.


 

Relacionats

Acte
28/02/2020
Lleida
Notícia

Ja hi ha construïda la bassa temporal per a la reproducció d’amfibis, la torre de biodiversitat i l’observatori elevat. En els pròxims mesos es continuarà amb la plantació d’arbres i arbustos i la creació d’una passarel·la a la bassa gran, per donar continuïtat al camí perimetral existent.

Butlletí