La Paeria continua amb els treballs de millora ambiental dels Aiguamolls de Rufea

Font: Paeria de Lleida

22/01/2020 - 17:04

Ja hi ha construïda la bassa temporal per a la reproducció d’amfibis, la torre de biodiversitat i l’observatori elevat. En els pròxims mesos es continuarà amb la plantació d’arbres i arbustos i la creació d’una passarel·la a la bassa gran, per donar continuïtat al camí perimetral existent.

L’Ajuntament de Lleida va iniciar al setembre les obres de la segona fase de la recuperació dels Aiguamolls de Rufea que pretén aconseguir una millora ambiental i potenciar el seu ús públic.

Actualment ja està construïda la bassa temporal per a la reproducció d’amfibis, la torre de biodiversitat i l’observatori elevat. També s’ha fet una actuació sobre les canyes i s’ha fet una esbrossada en les zones d’ús públic.

Durant els propers mesos es continuarà amb la plantació d’arbres i arbustos, així com la creació d’una passarel·la a la bassa gran, amb l’objectiu de donar continuïtat al camí perimetral existent i poder observar les basses arran d’aigua.

Igualment està prevista l’adequació de taules, bancs i aparca bicicletes en dos àrees de l’espai i la col·locació de senyalització en tota la zona.

Amb aquestes actuacions, l’Ajuntament de Lleida aposta per la recuperació i apropament al ciutadà d’uns dels espais més singulars del terme municipal, que alberga una gran biodiversitat i és un lloc de repòs i hivernada de nombrosos ocells aquàtics com els esplugabous, els martinets, els bernats pescaires… que s’apleguen als canyissars en grans quantitats per passar la nit de forma gregària i segura.

La fase 2 del projecte de Millora Ambiental dels Aiguamolls de Rufea compta amb el finançament del programa Interreg POCTEFA, amb fons FEDER, dins el projecte “Turisme Transfronterer Fluvial Sostenible – Têt, Ter, Fluvià i Segre”. Aquest és un programa europeu de cooperació territorial creat per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer entre Espanya, França i Andorra.

Els Aiguamolls de Rufea són una zona humida d'interès ecològic i social, situats prop de l'ermita de Butsènit, al marge dret del riu Segre, i que ocupen una superfície de 35 hectàrees, aproximadament. Els aiguamolls formen part de les zones humides disperses per la plana de Lleida i estan catalogats dins de l’inventari de zones humides de Catalunya. Tenen un elevat potencial com a àrees mixtes de protecció i de gestió del sistema d’espais lliures territorials, que cal promocionar com a seu d’activitats socials i esportives, educatives, de recerca, i com a indrets d’especial interès paisatgístic i natural.


 

Relacionats

Notícia

El Congrés de Bioeconomia, celebrat en el marc de la Fira de Sant Miquel, ha acollit la presentació del projecte d’especialització competitiva territorial El Bosc, el primer recurs de l’economia verda. En el decurs de la jornada s’ha presentat el projecte de biorefineria dedicada a obtenir matèries primeres a partir de matèria vegetal procedent dels boscos provinents del Pirineu de Lleida.

Notícia

Més de 500 persones han passat aquest 28 de setmbre pel nou tram del Camí del Riu. Un públic eminentment familiar, que ha volgut estrenar aquest nou itinerari de 3 km de longitud, que enllaça el Parc de la Mitjana fins a l’autovia A-2, a l’altura del Molí de Picabaix i el meandre del Segre, i que formava part de l’antic camí del riu fins a Corbins.

Acte
29/09/2022 - 09:30
El Catllar, Arrós de Cardós, Lliçà d’Amunt i Tona

Butlletí