La novena edició del Ral·li solar Phebus sortirà de la UAB

Divendres comença aquesta cursa per promoure els vehicles elèctrics
Redacció
26/05/2009

El proper divendres, 29 de maig, a les 15 h, la Universitat Autònoma de Barcelona acollirà la sortida de la novena edició del Ral·li Solar Europeu Phebus. Aquest ral·li està dissenyat per a que hi participin tot tipus de vehicles moguts per energia solar -prototips solars, vehicles elèctrics, bicicletes elèctriques, etc.- que podran recarregar amb energia produïda pel sol, o altres fonts renovables, a les diferents parades del recorregut, de 400 km, que acabarà a la ciutat francesa de Toulouse. La primera etapa sortirà de la UAB i acabarà a Sant Adrià de Besòs.

Durant el matí, els vehicles romandran a l'aparcament del campus que està situat entre la Facultat de Ciències i el Servei d'Activitat Física. Es realitzaran proves tècniques i s'hi exposaran els vehicles participants.

És un ral·li més divulgatiu que no pas competitiu. L'objectiu és donar a conèixer els vehicles solars i elèctrics, promovent alternatives de transport més sostenible. La UAB, a més d'acollir la sortida, participarà en les primeres etapes del ral·li amb un dels vehicles elèctrics que formen part de la flota interna de vehicles de la Universitat des de l'any 2002.

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Parets durà a terme un projecte per substituir la instal·lació actual de panells solars ACS, ubicades al Camp de Futbol Municipal Josep Seguer, per panells fotovoltaics.

Notícia
L'Ajuntament de Lleida demana subvencions a dos fons europeus per promoure l'eficiència energètica i les energies renovables

La Fundació Lleida 21 s'encarregarà de gestionar-la i d'impulsar projectes com la licitació d'espais a teulades d'equipaments públics per a energia solar, l'assessorament en eficiència energètica i per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques
 

Notícia

Un centenar de persones provinents de diferents punts de Catalunya han participat al Fòrum Energia d’Ecoviure, la trobada sobre energies renovables que cada any reuneix professionals, experts i responsables de l’administració per posar en comú coneixements al voltant d’aquesta matèria.

Butlletí