La nova Llei General de Salut Pública incorpora en el seu articulat el canvi climàtic

Font: Oficina Catalana del Canvi Climàtic
18/10/2011 - 00:00

El passat 5 d'octubre va sortir publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) la nova Llei 33/2011 General de Salut Pública.

Entre els nous reptes que la Llei ha d'abordar de cara al futur destaquen l'envelliment de la població, l'augment de famílies monoparentals, el debilitament de les estructures familiars i socials accentuats per l'urbanisme dispers, la globalització, els riscos emergents... Entre aquestes noves realitats la llei incorpora els efectes del canvi climàtic sobre la població.

El canvi climàtic pot arribar a causar impactes importants sobre l'aire, l'aigua, els aliments i l'hàbitat, tots elements cabdals per a la salut i el benestar de l'ésser humà.
Amb les darreres projeccions d'escenaris climàtics actualment es considera que l'increment de la mortalitat i la morbiditat causades per les onades de calor serà l'impacte més gran al qual s'haurà de fer front al nostre territori.

Concretament l'article 31 de la Llei es refereix a les actuacions del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat en l'àmbit de la sanitat ambiental i incorpora els riscos derivats del canvi climàtic entre altres, per tal que el Ministeri actuï com a centre de referència nacional per identificar, avaluar, gestionar i comunicar aquests riscos a la població.
Més informació: Llei 33/2011, de 4 d'octubre, General de Salut Pública

Relacionats

Notícia

Els resultats mostren que el risc que succeeixin aquests fenòmens augmentarà significativament en les dècades vinents a moltes regions del món i posen en relleu la importància d'adoptar les estratègies necessàries per reduir els impactes del canvi climàtic antropogènic.

Notícia

Enguany l’abundància de papallones a les ciutats és molt menor, les plantes s'assequen per la manca d'aigua i aquests animals es queden sense aliment.

Notícia

L’objectiu és ajudar a reduir la calor per protegir la salut del veïnat davant els efectes del canvi climàtic. Els projectes es poden presentar fins al 14 de juliol i les propostes guanyadores es testaran el 2024.

Butlletí