'La nova cultura de l'aigua' arriba a Vilanova i la Geltrú

Redacció
26/10/2012 - 00:00

L'exposició sobre l'estalvi d'aigua i les noves necessitats de l'element líquid, en el marc de la campanya "Estalvia aigua" de la Diputació de Barcelona, s'instal·la a Vilanova i la Geltrú del 22 al 29 d'octubre, al Centre de Recursos i informació Ambiental (CRIA).

L'exposició "La nova cultura de l'aigua" de la Diputació de Barcelona consisteix en una mostra organitzada per la Regidoria de Medi Ambient i la Companyia d'Aigües de VNG que explica què és la nova cultura de l'aigua i com s'impliquen la ciutadania i les administracions públiques en aquesta nova manera de resoldre les necessitats d'aigua sense fer mal als ecosistemes aquàtics. La mostra es basa en tres principis fonamentals:

- Conservació: l'aigua és un patrimoni col·lectiu que cal protegir de cara a les futures generacions;

- Eficiència: cal utilitzar l'aigua gestionant-la de manera eficient;

- Equitat: les decisions sobre l'ús de l'aigua s'han de prendre amb la participació social.

 

Aquesta iniciativa s'inscriu en el marc de la campanya La Xarxa estalvia aigua' que impulsa l'Ajuntament de Montcada com a membre de la Xarxa de Ciutats i Pobles Cap a la Sostenibilitat i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i l'Agència Catalana de l'Aigua. Aquesta campanya consisteix en un conjunt d'actuacions de sensibilització ciutadana amb l'objectiu de continuar promovent l'estalvi domèstic d'aigua. 

Més informació sobre la campanya a l'especial:
'La Xarxa estalvia aigua', campanya per fomentar el consum hídric responsable a més de 50 municipis

Més informació:
https://www.facebook.com/Estalviaigua
http://www.diba.cat/web/xarxasost/estalviaigua
http://twitter.com/#!/search/estalviaigua

 

Relacionats

Notícia

L'1 de juny ha començat el servei de neteja viària amb la plantilla de treballadors internalitzada a la Companyia d'Aigües de Vilanova, completant el procés inicat fa gairebé un any. D'aquesta manera, es fa efectiva la gestió directa municipal del servei, aprovada al Ple municipal el juliol de l'any passat. La plantilla de 57 treballadors subrogats s'ampliarà amb personal eventual en puntes de feina com els mesos d'estiu.

Notícia

La proposta inclou una naturalització dels espais verds públics i el foment i protecció de les espècies autòctones i de la biodiversitat en la naturalització dels escocells dels arbres i en la transformació de gespes a prades naturals. També preveu una reducció del consum d'aigua destinat al reg d'aquests espais.

Article

Vilanova i la Geltrú celebrarà la Setmana del Medi Ambient amb una vintena d'activitats que promouen el coneixement de la natura, la fauna i el territori proper, i que fomenten la mobilitat sostenible i l'educació ambiental.

Butlletí