La nova comissaria de la Policia Municipal de Mollet serà un edifici sostenible

En el seu disseny s'han utilitzat criteris ambientals, que estalviaran 19 tones anuals d'emissions de CO2 a l'atmosfera
Font: DiBa
02/07/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, i la diputada d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge, Anna Hernández, han presentat avui el projecte de construcció de la nova comissaria de Policia Municipal de Mollet, que ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona.

En el seu disseny s'han utilitzat criteris sostenibles, que estalviaran 19 tones anuals d'emissions de CO2 a l'atmosfera, equivalent a la combustió diària de 12.800 cotxes o a l'absorció de 960 arbres. Per aquest estalvi s'han optimitzat les cobertes, que acullen els panells solars capaços de generar 7.438 KW/any i una capa de terres que millora el comportament tèrmic i aprofita l'aigua de pluja.
Igualment, l'edifici permetrà obtenir un alt nivell de llum natural, gràcies a les seves obertures i al lluernari central de la coberta, que millora la qualitat lumínica dels llocs de treball i redueix el consum elèctric. La creació de la façana nord-est vidrada a l'interior i una doble pell de lames de colors exterior protegiran l'edifici de l'energia solar, mentre que la resta de façanes es plantegen amb un sistema de façana ventilada que millora el comportament energètic de l'edifici.

El nou edifici, de tres plantes amb 1518 m2 útils i accés pel carrer Vicenç Fonolleda, és la primera fase d'un projecte global, que tindrà una ubicació estratègica en l'eix cultural i d'espais verds. Es tracta del solar de 3.232 m2 en forma rectangular que s'ubica entre els carrers Pablo Picasso, Vicenç Fonolleda, Joaquim Mir i Enric Morera, a tocar del centre històric de Mollet.

AdjuntMida
Image icon Maqueta del projecte17.29 KB

Relacionats

Acte
08/03/2020 - 11:00
Parc dels Pinetons, Mollet del Vallès
Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Notícia
Des de l'1 de gener del 2020

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha formalitzat el seu compromís en la lluita contra la crisi climàtica signant el Manifest per a la Declaració de l’Emergència Climàtica a Mollet a partir de l’1 de gener de 2020. L’equip de govern defensa que aquest document, que ha rebut contribucions i el suport de tots els grups municipals i parteix d’un compromís públic i compartit, és prou ampli perquè totes les sensibilitats polítiques es trobin representades en el que sens dubte és un repte de transcendència global.

Butlletí