La millora de l'hàbitat de les espècies presa de l'àliga pediguera del Garraf, premiada

En el I Concurs de projectes per a l'increment de la biodiversitat del Ministeri de Medi i la Fundación Biodiversidad
SOSTENIBLE / Font: Xarxa de Parcs Naturals
28/02/2008 - 00:00
La Diputació de Barcelona ha rebut un premi de reconeixement en la primera edició del Concurs per a l'increment de la biodiversitat, que va lliurar la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, el dilluns 25 de febrer a la Fundació Thissen de Madrid. Els projecte, que serà finançat amb 200.000 euros, és la recuperació de l'hàbitat de cacera de l'àliga perdiguera del Garraf, al Parc del Garraf.

Al lliurament hi van assistir el diputat-president de l'Àrea d'Espais Naturals (AEN), Josep Mayoral; el cap de l'Oficina Tècnica de Planificació i Anàlisi Territorial, Carles Castell; i l'assessor de l'AEN Vicenç Sureda.

Els reconeixement rebut s'emmarca en la categoria B, corresponent a Diputacions Provincials, Consells i Ajuntaments Insulars. El jurat ha destacat deu projectes com a mereixedors d'una consideració positiva. Entre aquests hi ha el projecte 'Gestió d'hàbitats en les àrees de cacera de l'àguila perdiguera al Parc del Garraf: recuperació de cultius, pastures, punts d'aigua, espais oberts i millora silvícola'.

Aquest projecte s'executarà en un espai de 800 hectàrees corresponents a 6 finques del Parc del Garraf propietat de la Diputació de Barcelona. El projecte té per objecte millorar l'hàbitat de les espècies presa de l'àliga perdiguera – conill i perdiu– , així com la diversitat, maduresa i estabilitat del conjunt d'ecosistemes del Parc del Garraf. Les actuacions proposades inclouen la recuperació de a conreus i pastures, la recuperació de punts d'aigua existents i la construcció d'altres de nous, així com la millora silvícola dels matollars i boscos de pi blanc en regeneració després dels incendis dels anys 1982 i 1994.

El concurs està organitzat pel Ministeri de Medi Ambient, la Fundació Biodiversitat i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i té per objecte finançar els millors projectes proposats per harmonitzar les polítiques de conservació i sostenibilitat encaminades a incrementar la biodiversitat. En particular el que es pretén és incentivar la conservació de la biodiversitat en zones rurals.

Els projectes guanyadors, tres en la categoria A (Ajuntaments) i dos en la categoria B (Diputacions Provincials, Consells i Ajuntaments insulars), així com els 10 projectes destacats pel jurat rebran un finançament de prop de 200.000 euros cadascun.

Relacionats

Acte
11/10/2023 - 10:00
Sala d’actes edifici A Av. d’Eduard Maristany 16, 08930 Sant Adrià de Besòs
Acte
18/10/2023 - 15:30
Nau Bostik. C/Ferran Turné 1-11 Barcelona.
Notícia

Enguany l’abundància de papallones a les ciutats és molt menor, les plantes s'assequen per la manca d'aigua i aquests animals es queden sense aliment.

Butlletí