La llum protagonitza la Festa del Medi Ambient d'enguany a Ripollet

Font: Ajuntament de Ripollet
04/06/2015 - 00:00

La Festa del Dia del Medi Ambient d'enguany a Ripollet estarà dedicada a la llum. S'ha escollit aquesta temàtica perquè l'Organització de les Nacions Unides (ONU) ha proclamat l'any 2015 com l'Any Internacional de la Llum. Així doncs, aquest divendres 5 de juny el jardí de la Casa Natura acollirà a partir de les 17 hores diferents activitats relacionades amb el medi ambient i, concretament, amb la llum.

Les activitats proposades es dividiran en diversos espais, al jardí i a l'interior de la Casa Natura, en les quals els assistents podran comprovar la relació que s'estableix entre els éssers vius i la llum. Les activitats seran aquestes:

- Un espectacle ofert per la Diputació de Barcelona.

- Taller de Cuines solars: Preparació d'infusions de molts tipus diferents escalfant l'aigua als forns solars. Tothom en podrà fer un tast! (amb gots compostables).

- Exposició de maquetes sobre energies alternatives que van fer alumnes de grau superior de L'INS Palau Ausit. Es podrà veure una bicicleta estàtica de dinamo que il·luminarà una bombeta al pedalejar.

- A una aula de la Casa Natura, s'habilitarà una sala fosca amb experiments de física sobre la llum.

- Taller sobre astronomia i la contaminació lumínica, en el qual els nens i nenes podran fer un planisferi.

- A una altra aula fosca, es podrà gaudir de jocs d'ombres xineses.

- Els assistents pintaran un arc de Sant Martí gegant sobre un gran paper que es dissenyarà amb estampacions de tota mena (amb esponges, branquetes, pedres, etc.).

- Hi haurà un espai de 'Llum i éssers vius', on els nens i nenes podran fer una llibreta de científics anotant el que observin en aquest espai.

També es podrà visitar l'exposició 'La meteorologia, una ciència popular', produïda per l'Associació Ripollet Natura amb el suport de la regidoria de Medi Ambient. Les activitats es completaran amb un espectacle de titelles i un taller de cuina solar, entre d'altres.

Relacionats

Article

El ple ha acordat l'adhesió a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics

Article

El Consistori reforça el seu compromís amb el desenvolupament sostenible a través de la seva adhesió al Pla d'Acció de Compra Pública Verda de la Generalitat de Catalunya 2022-2025

Article

L’aigua prové de la depuradora de Sabadell i arriba al municipi en camions cisterna. Properament s’espera poder fer ús també de l’aigua de la depuradora del Prat de Llobregat

Butlletí