La llum protagonitza la Festa del Medi Ambient d'enguany a Ripollet

Font: Ajuntament de Ripollet
04/06/2015 - 00:00

La Festa del Dia del Medi Ambient d'enguany a Ripollet estarà dedicada a la llum. S'ha escollit aquesta temàtica perquè l'Organització de les Nacions Unides (ONU) ha proclamat l'any 2015 com l'Any Internacional de la Llum. Així doncs, aquest divendres 5 de juny el jardí de la Casa Natura acollirà a partir de les 17 hores diferents activitats relacionades amb el medi ambient i, concretament, amb la llum.

Les activitats proposades es dividiran en diversos espais, al jardí i a l'interior de la Casa Natura, en les quals els assistents podran comprovar la relació que s'estableix entre els éssers vius i la llum. Les activitats seran aquestes:

- Un espectacle ofert per la Diputació de Barcelona.

- Taller de Cuines solars: Preparació d'infusions de molts tipus diferents escalfant l'aigua als forns solars. Tothom en podrà fer un tast! (amb gots compostables).

- Exposició de maquetes sobre energies alternatives que van fer alumnes de grau superior de L'INS Palau Ausit. Es podrà veure una bicicleta estàtica de dinamo que il·luminarà una bombeta al pedalejar.

- A una aula de la Casa Natura, s'habilitarà una sala fosca amb experiments de física sobre la llum.

- Taller sobre astronomia i la contaminació lumínica, en el qual els nens i nenes podran fer un planisferi.

- A una altra aula fosca, es podrà gaudir de jocs d'ombres xineses.

- Els assistents pintaran un arc de Sant Martí gegant sobre un gran paper que es dissenyarà amb estampacions de tota mena (amb esponges, branquetes, pedres, etc.).

- Hi haurà un espai de 'Llum i éssers vius', on els nens i nenes podran fer una llibreta de científics anotant el que observin en aquest espai.

També es podrà visitar l'exposició 'La meteorologia, una ciència popular', produïda per l'Associació Ripollet Natura amb el suport de la regidoria de Medi Ambient. Les activitats es completaran amb un espectacle de titelles i un taller de cuina solar, entre d'altres.

Relacionats

Notícia

Des de la posada en marxa del sistema "Ripollet Aporta", les fraccions d’envasos i orgànica han augmentat significativament i la resta ha disminuït, complint amb els objectius fixats.

Notícia

L’acció s’ha posat en marxa aquesta setmana al Bosc d’en Vilaró. Un equip informador es desplaçarà a diferents punts del municipi fins a mitjan de novembre.

Article

A principis d'aquest any, des de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC) es va endegar el programa del Gestor Energètic per ajudar a les empreses dels polígons del territori i els propietaris de les naus en el seu camí cap a l'eficiència energètica.

Butlletí