La llar d'infants La Ginesta, de Sant Esteve, premi Escoles Verdes pel foment del consum responsable

Font: Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires
01/12/2015 - 00:00

La llar d'infants Municipal La Ginesta de Sant Esteve Sesrovires ha estat guardonada amb el premi Escoles Verdes 2015 en la modalitat de foment del consum responsable per l'espai d'intercanvi "De mans a Mans".

Els premis es van lliurar el 28 de novembre, en el marc de la 13a Trobada d'Escoles Verdes de Catalunya, celebrada al Cosmocaixa de Barcelona. A l'acte va asistir-hi una delegació sesrovirenca encapçalada per l'alcaldessa Maria del Carme Rallo, la regidora d'Educació, Laura Haba, la directora de la llar, Núria Ortíz, i la presidenta de l'AMPA de La Ginesta, Millaray Graña, entitat que va presentar la candidatura. A banda dels guardons, es van atorgar distintiu d'Escola Verda a 70 centres educatius.

L'espai "De Mans a mans" és un espai gratuït d'intercanvi de material infantil que es troba a la llar d'infants municipal La Ginesta. Funciona mitjançant carnet d'usuari (es pot ser donant, receptor o ambdós) i és totalment gratuït. S'hi pot donar o rebre tot tipus de material infantil.

Està impulsat per les regidories de Medi Ambient i d'Educació i per la llar d'infants. Entre els seus objectius destaquen la promoció d'un consum responsable, facilitar la reutilització de material en bon estat i evitar la generació de residus. És un servei basat en la solidaritat i l'altruïsme.

Des de la seva posada en marxa l'octubre de 2010, ha registrat 229 usuaris. Pel que fa a materials, ha rebut 9,500 objectes, i se n'han lliurat 8.800. D'aquesta manera, ha contribuït a estalviar en la generació de tones de residus.

AdjuntMida
Image icon Imatge dels premiats 121.36 KB

Relacionats

Notícia

Es presenta un nou servei d’assessorament municipal: el Punt d’Informació per la Transició Energètica i la Sostenibilitat. 

Notícia

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha aprovat un pla d'accions per aconseguir més autonomia energètica i la resiliencia del municipi davant els canvis ambientals.

Notícia

Entre finals de desembre i durant el mes de gener, se substituiran 1.389 lluminàries de tecnologia de descàrrega de la via pública per noves lluminàries LED. L'acció reduirà la potència instal·lada (i el consum energètic) a més de disminuir la petjada de carboni en unes 102 tones/any.

Butlletí