La Gran Via de Barcelona estrena enllumenat LED entre Glòries i Sant Adrià per estalviar energia i incrementar la seguretat viària

Font: AMB

13/12/2021 - 17:52

La renovació permetrà estalviar 148.977 kWh/any, que equival al consum elèctric anual de 20 habitatges

L'AMB acaba de substituir 248 punts de llum de la Gran Via de Barcelona (C-31) en el tram de 2,7 km que hi ha entre Glòries i el límit amb Sant Adrià de Besòs, en ambdós sentits de la marxa.

El nou enllumenat, de tecnologia LED, suposa la implementació d'un sistema baix en carboni, més eficient, net i sostenible, dins la gestió integral de les rondes de Barcelona. Aquesta actuació ha tingut un cost de 275.914 €.

Els dos beneficis principals que comportarà aquesta nova il·luminació són els següents:

  • Eficiència energètica: cada any es consumiran 148.977 kWh menys, xifra equivalent a la despesa de 20 habitatges, i s'estalviaran 25.500 € de les arques públiques.
  • Increment de la seguretat: augmentarà la seguretat en la conducció i la visibilitat. Aquesta circumstància farà disminuir la perillositat de la via i el risc d'accident.

La primera substitució d'enllumenat es va fer al túnel de la Vila Olímpica de les rondes de Barcelona durant la primavera del 2020, amb la col·locació de 352 projectors LED. En aquest cas, va ser una prova pilot pionera per comprovar la idoneïtat d'aquesta il·luminació a les boques dels túnels.

El 50 % d'aquestes actuacions estan finançades amb el programa "Ayudas a entidades locales para proyectos de inversión en economía baja en carbono", de l'Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE), amb l'objectiu d'aconseguir una economia més neta i sostenible.

L'AMB té la previsió de fer tres actuacions més que comportaran la substitució d'enllumenat a partir del gener del 2022 als túnels de Colom, Pla de Palau i Poblenou de la ronda Litoral de Barcelona.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’Agència d’Energia de Barcelona, l’Institut Quatre Cantons, l’associació de famílies del mateix institut i l’Associació de Veïnes i Veïns del Poblenou han impulsat la posada en marxa d’una comunitat energètica en aquest barri que aprofitarà l’energia solar a través d’instal·lacions fotovoltaiques. Una iniciativa que s’afegeix a l’impuls d’altres models de comunitats energètiques de la ciutat.

Article

En col·laboració amb la Patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Pimec), s’ha acordat la creació de l’Oficina de Transició Energètica, dirigida a les pimes i també a microempreses i autònoms. La perspectiva és que rebi entre 200 i 400 sol·licituds anuals d’assessorament i acompanyament per facilitar la transició energètica i l’assoliment real dels objectius associats a la sostenibilitat.

Acte
14/06/2022 - 09:30
Auditori ICGC i Hospital Sant Pau, Barcelona

Butlletí