La Generalitat, l'Ajuntament, la Diputació i l'Àrea Metropolitana de Barcelona obren riomes20.cat

Redacció
14/05/2012 - 00:00

La Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona han obert el portal web www.riomes20.cat amb l'objectiu que sigui l'aparador de Catalunya a la Conferència per al Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides Rio+20, que se celebrarà a Rio de Janeiro aquest mes de juny. El portal està operatiu des del 9 de maig i es mantindrà obert fins a finals d'any.

El nou web neix amb la voluntat d'esdevenir l'eix fonamental de comunicació de la Conferència per al Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides Rio+20 a Catalunya, i apropar tant a la ciutadania com a tots els actors interessats la informació més rellevant de la Cimera de la Terra, que se celebrarà del dia 20 al 22 de juny. Aquest web, més enllà de mostrar el treball conjunt de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, pretén aglutinar tota la informació que vagi generant Catalunya al llarg de la cimera, així com tota la documentació i notícies preparatives de la Conferència i les que en resultin de la mateixa.

En aquest sentit, el nou portal té un potent caràcter participatiu, tant per la seva presència en les xarxes socials (Twitter i Facebook) com per la creació d'espais específics on "fer-se sentir" enviant missatges, fotografies i fins i tot vídeos. D'aquesta manera, es vol recollir la percepció i els interessos de la ciutadania i fer-los visibles a Rio+20. El web està programat  per garantir la navegabilitat i la correcta visualització per a tots els dispositius amb capacitat de navegació, inclosos mòbils i tablets.

El web riomes20.cat dóna les claus per implicar a la ciutadania, amb un vídeo de presentació que pretén apropar a la població als reptes socials, ambientals i econòmics del present, els quals seran motiu de debat en la Cimera de la Terra Rio+20. Dades com les següents: "1 de cada 5 persones viu amb menys de 1,25€ al dia", "7.000 milions de persones habiten la Terra l'any 2012; 9.000 milions l'habitaran al 2050", "1/3 part de les espècies en perill d'extinció", sumades a les intervencions de ciutadans anònims; són una crida a la reflexió com a societat. El vídeo també inclou la intervenció de Lluis Recoder, Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya; Marta Subirà, Directora de Polítiques Ambientals de la Generalitat de Catalunya; Joan Puigdollers, Diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona; i d'Antoni Vives, Tinent d'Alcalde d'Hàbitat Urbà de l'Ajuntament de Barcelona.

El nou portal riomes20.cat convida a compartir experiències per promoure una economia verda i superar els reptes ambientals, socials i econòmics de la nostra societat.

 

AdjuntMida
Image icon Web riomes20.cat201.57 KB

Relacionats

Article

El passat 14 de febrer, a la tarda, es va constituir la taula ciutadana “Fem porta a porta”, un grup de treball que es reunirà periòdicament i que està integrat pel teixit social i econòmic del municipi.Amb aquesta acció l’Ajuntament inicia el procés participatiu de nou model de recollida de residus que s’implantarà a la ciutat.

Article
El soroll incideix en la qualitat de vida de les persones i, a més, pot provocar efectes nocius en la salut (foto: Ajuntament de Rubí)

El soroll incideix en la qualitat de vida de les persones i, a més, pot provocar efectes nocius en la salut (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament vol impulsar una ordenança que reguli el soroll i les vibracions. El document tindrà per objecte concretar els instruments jurídics i tècnics necessaris perquè es pugui donar una resposta adequada a les inquietuds de la ciutadania vers la contaminació acústica, amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida. Les persones que vulguin fer les seves aportacions ho poden fer fins al 7 de març a través de la plataforma Participa Rubí.

Article

Els i les joves participants al Procés Participatiu de la Ciutadania Adolescent han consensuat, després de mesos de treball, tres demandes que tenen la protecció del medi ambient com a tema central. La iniciativa permet als i les joves exercir els seus drets i deures com a ciutadans i ciutadanes de Barcelona i presentar propostes als plens municipals de districte i de ciutat.

Butlletí