La Generalitat, l'Ajuntament, la Diputació i l'Àrea Metropolitana de Barcelona obren riomes20.cat

Redacció
14/05/2012 - 00:00

La Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona han obert el portal web www.riomes20.cat amb l'objectiu que sigui l'aparador de Catalunya a la Conferència per al Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides Rio+20, que se celebrarà a Rio de Janeiro aquest mes de juny. El portal està operatiu des del 9 de maig i es mantindrà obert fins a finals d'any.

El nou web neix amb la voluntat d'esdevenir l'eix fonamental de comunicació de la Conferència per al Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides Rio+20 a Catalunya, i apropar tant a la ciutadania com a tots els actors interessats la informació més rellevant de la Cimera de la Terra, que se celebrarà del dia 20 al 22 de juny. Aquest web, més enllà de mostrar el treball conjunt de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, pretén aglutinar tota la informació que vagi generant Catalunya al llarg de la cimera, així com tota la documentació i notícies preparatives de la Conferència i les que en resultin de la mateixa.

En aquest sentit, el nou portal té un potent caràcter participatiu, tant per la seva presència en les xarxes socials (Twitter i Facebook) com per la creació d'espais específics on "fer-se sentir" enviant missatges, fotografies i fins i tot vídeos. D'aquesta manera, es vol recollir la percepció i els interessos de la ciutadania i fer-los visibles a Rio+20. El web està programat  per garantir la navegabilitat i la correcta visualització per a tots els dispositius amb capacitat de navegació, inclosos mòbils i tablets.

El web riomes20.cat dóna les claus per implicar a la ciutadania, amb un vídeo de presentació que pretén apropar a la població als reptes socials, ambientals i econòmics del present, els quals seran motiu de debat en la Cimera de la Terra Rio+20. Dades com les següents: "1 de cada 5 persones viu amb menys de 1,25€ al dia", "7.000 milions de persones habiten la Terra l'any 2012; 9.000 milions l'habitaran al 2050", "1/3 part de les espècies en perill d'extinció", sumades a les intervencions de ciutadans anònims; són una crida a la reflexió com a societat. El vídeo també inclou la intervenció de Lluis Recoder, Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya; Marta Subirà, Directora de Polítiques Ambientals de la Generalitat de Catalunya; Joan Puigdollers, Diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona; i d'Antoni Vives, Tinent d'Alcalde d'Hàbitat Urbà de l'Ajuntament de Barcelona.

El nou portal riomes20.cat convida a compartir experiències per promoure una economia verda i superar els reptes ambientals, socials i econòmics de la nostra societat.

 

AdjuntMida
Image icon Web riomes20.cat201.57 KB

Relacionats

Article
Jornada participativa a l’Horta de la Sínia

Jornada participativa a l’Horta de la Sínia

El parc es convertirà en un refugi climàtic amb més zones d’ombra, presència d’aigua i d’altres elements vegetals per reduir les altes temperatures

Article

El procés de participació engegat pels Ajuntaments de Malgrat de Mar i Blanes entre febrer i març conclou la voluntat de la ciutadania, que hi va prendre part, d’augmentar el grau de protecció de la desembocadura del riu Tordera. 311 persones -229 a través de la web de l’Ajuntament de Malgrat i 82, de la de Blanes- van participar en les enquestes per expressar la seva opinió amb relació a l'ordenança per regular els usos i l’accés a la desembocadura, i a la declaració de reserva natural parcial d’aquest espai.

Entrevista

L'equip de l’arquitecta i urbanista Itzíar González Virós ha estat l’adjudicatari del procés per definir els usos dels espais del Barri Vell de Girona. El projecte, que va néixer d’una proposta veïnal en el marc dels pressupostos participatius de 2018, vol establir un full de ruta elaborat de manera cooperativa entre l’administració i el veïnat. L’arquitecta està especialitzada en processos de participació i cooperació ciutadana en matèria d’urbanisme. Durant set setmanes, ha tirat endavant el projecte ‘Per un Nou Vell’ amb molt bona resposta ciutadana, a través d’un mètode cooperatiu que imita un joc de cartes i que proporciona una gran quantitat d’informació sobre el barri i l’urbanisme.

Butlletí