La Generalitat encarrega un informe jurídic després de la decisió del TSJC sobre els parcs eòlics

02/03/2011

El Departament d'Empresa i Ocupació ha encarregat un informe als serveis jurídics per conèixer la situació en la qual queda el projecte i valorar quin marge de maniobra té davant la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de suspendre temporalment el pla de parcs eòlics de la Generalitat.

L'alt tribunal català ha suspès l'acord de la Generalitat que determina les zones de desenvolupament prioritari (ZDP) per a la ubicació de parcs eòlics a Catalunya, recollint així una petició de dues organitzacions ecologistes. L'Associació Respectem l'Albera (ARA) i la Institució Altempordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura (IAEDEN) havien presentat aquesta reclamació davant el TSJC entenent que el mapa eòlic s'havia aprovat sense el preceptiu informe d'avaluació ambiental estratègica.

 

El Govern català va donar llum verda el mes de juny a aquest mapa eòlic que afectava 37 municipis i 10 comarques, i que es marcava com a objectiu assolir els 3.500 megawatts de potència el 2015.

 

 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Parets durà a terme un projecte per substituir la instal·lació actual de panells solars ACS, ubicades al Camp de Futbol Municipal Josep Seguer, per panells fotovoltaics.

Notícia
L'Ajuntament de Lleida demana subvencions a dos fons europeus per promoure l'eficiència energètica i les energies renovables

La Fundació Lleida 21 s'encarregarà de gestionar-la i d'impulsar projectes com la licitació d'espais a teulades d'equipaments públics per a energia solar, l'assessorament en eficiència energètica i per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques
 

Notícia

Un centenar de persones provinents de diferents punts de Catalunya han participat al Fòrum Energia d’Ecoviure, la trobada sobre energies renovables que cada any reuneix professionals, experts i responsables de l’administració per posar en comú coneixements al voltant d’aquesta matèria.

Butlletí