La Gavina Corsa es reprodueix amb èxit als espais naturals del delta del Llobregat

Aquest any han nidificat 140 parelles al delta del Llobregat, traient més de 156 pollets
Font: Ajuntament del Prat de Llobregat
27/06/2010

La gavina corsa és una espècie escassa, ja que cria en llocs molt localitzats, quasi específica de la Mediterrània. Segons el Consorci del delta del Llobregat, els esforços dedicats a aconseguir la màxima tranquil·litat als espais naturals i zones properes és el que més ha contribuït a la nidificació d'aquesta espècie al delta del Llobregat.

A Catalunya, la gavina corsa només nidificava amb regularitat al delta de l'Ebre, però des de  2009 té un altre nucli de cria al costat al delta del Llobregat. Aquí es comporta com una espècie estival, amb importants efectius que reposen durant el dia a les platges més tranquil·les.

L'any 2010 s'hi han establert unes 140 parelles, que han tret més de 156 pollets. D'aquests, 92 han estat anellats per personal del Consorci del Delta i de la Generalitat, en una operació conjunta efectuada el dia 15 de juny.

D'aquesta manera es confirma la consolidació del nucli reproductor de gavina corsa del delta del Llobregat.

Relacionats

Article

Afavorir la presència de la flora i fauna que ens envolta a través d’actuacions de seguiment i difusió. Aquest és un dels objectius principals de Pla de Millora de la Biodiversitat dels parcs i platges metropolitans que l’AMB està elaborant.

Notícia

El projecte Ecoindústria vol aconseguir un model sostenible al Delta del Llobregat a nivell ambiental, econòmic i social a través de l’impuls de l’economia circular. Està organitzat pels ajuntaments de El Prat de Llobregat, Gavà, Sant Boi de Llobregat i Viladecans, i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Notícia

L'Associació de Municipis i Entitats per la Gestió de l'Aigua, de la qual El Prat ostenta la vicepresidència, ha aprovat un manifest on s'insta a l'Àrea Metropolitana de Barcelona a impulsar una gestió pública d'aquest bé amb criteris d'eficiència, sostenibilitat, participació i transparència.

Butlletí