La Gavina Corsa es reprodueix amb èxit als espais naturals del delta del Llobregat

Aquest any han nidificat 140 parelles al delta del Llobregat, traient més de 156 pollets
Font: Ajuntament del Prat de Llobregat
27/06/2010 - 00:00

La gavina corsa és una espècie escassa, ja que cria en llocs molt localitzats, quasi específica de la Mediterrània. Segons el Consorci del delta del Llobregat, els esforços dedicats a aconseguir la màxima tranquil·litat als espais naturals i zones properes és el que més ha contribuït a la nidificació d'aquesta espècie al delta del Llobregat.

A Catalunya, la gavina corsa només nidificava amb regularitat al delta de l'Ebre, però des de  2009 té un altre nucli de cria al costat al delta del Llobregat. Aquí es comporta com una espècie estival, amb importants efectius que reposen durant el dia a les platges més tranquil·les.

L'any 2010 s'hi han establert unes 140 parelles, que han tret més de 156 pollets. D'aquests, 92 han estat anellats per personal del Consorci del Delta i de la Generalitat, en una operació conjunta efectuada el dia 15 de juny.

D'aquesta manera es confirma la consolidació del nucli reproductor de gavina corsa del delta del Llobregat.

Relacionats

Article

La Casa de l'Energia és un espai d'informació, assessorament i reflexió que neix amb vocació de donar suport a la ciutadania, comerços i empreses per dur a terme la necessària transició energètica. 

Article
El Calendari del Delta abandona el paper i passarà a ser digital

Enguany, el calendari està dedicat als Hàbitats de marge del delta del Llobregat, amb una selecció d'imatges que mostren les plantes i els animals que viuen en els marges de camins i camps, talussos i bardisses. 

Article

La Janna Fredeluga és una investigadora i naturalista del Delta del Llobregat. S’ha quedat atrapada en un lloc amagat del Delta. Necessita la teva ajuda per trobar-la i rescatar-la. La Janna ens ha deixat pistes per a localitzar-la. Si superes totes les proves, ho aconseguiràs.

Butlletí