La Fundación Biodiversidad busca els xiringuitos més sostenibles

Font: La Vanguardia Natural / Fundación Biodiversidad
18/07/2015 - 00:00

El jurat de la IV edició dels Premis Xiringuitos Responsables, organitzats per La Fundació Biodiversitat del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, ha seleccionat 10 xiringuitos finalistes que podran ser votats pel públic a Facebook, per alçar-se amb el premi a la Menció Especial del públic.

En aquesta edició s'han seleccionat tres xiringuitos d'Andalusia (Mojama Beach y Albatros, a Chiclana de la Frontera, i La Moraga  a Adra); dos a la Comunitat Valenciana (Pura vida organic restaurant, a Alcossebre, i Bonavida, a Altea); 2 a Cantàbria (El Puntal, en Somo i La huella Galizano, en Galizano); un a Catalunya (Lasal del Varador, a Mataró); un altre a Galícia (Sinas, en Raxó); i un altre a Balears (Francisco I Jaume, a Ses Salines).

5 premis de 1.500 €
Els usuaris d'aquests establiments podran votar el seu favorit fins el 31 d'agost a través de la pàgina de Facebook de la Fundació Biodiversitat, on estaran publicades les 10 candidatures. Paral·lelament, en aquesta IV edició es lliuraran 5 premis de 1.500 € entre els 88 xiringuitos que s'han presentat a l'edició de 2015. En edicions anteriors ja han participat 175 establiments, que han desenvolupat prop de 300 iniciatives per preservar les zones costaneres i en les que s'han lliurat ja més de 53.000 € en premis.

Aquests guardons s'emmarquen dins del Programa d'Actuacions de Conservació de la Costa i tenen com a objectiu premiar la tasca dels establiments hostalers a peu de platja que realitzen activitats sostenibles i que aposten per la conservació del litoral.

Per optar a aquests premis, els xiringuitos han adherir-se al Decàleg de Bones Pràctiques Mediambientals, una iniciativa a la qual ja s'han sumat 672 establiments de tot Espanya des de la qual se sentin les bases per a una millora en la gestió de l'espai i els recursos de els xiringuitos.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí