La Fundació Lleida 21 aprova el pla de treball per al 2021 amb l’impuls de més projectes ambientals

Font: Paeria de Lleida

02/12/2020 - 12:00

Entre altres, es donarà continuïtat a projectes ja en marxa, com les Ecoactivitats, l’Agenda 21 Escolar o els Horts Familiars de Rufea; es promourà les fotovoltaiques d’autoconsum i col·lectives, i es preveu captar fons per finançar projectes amb patrocinadors privats.

El patronat de la Fundació per la Sostenibilitat Lleida 21 ha aprovat el pla de treball i el pressupost per a l'any 2021. Durant la reunió, que ha presidit el tinent d’alcalde i regidor d'Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, s'ha presentat el pla que inclou 5 blocs de treball. El primer bloc se centra en l'educació i la comunicació ambiental, amb programes com "Lleida en Viu", "Ecoactivitats" o l'Agenda 21 Escolar". Tots ells tenen la voluntat de sensibilitzar la ciutadania, el públic familiar i l’escolar, en el coneixement i la defensa dels entorns naturals i els hàbits sostenibles.

El segon bloc de la Fundació és l'Agència de l'Energia de Lleida, on destaca la feina en la promoció d'instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum i es preveu impulsar projectes innovadors col·lectius, tant de producció com d'energia.

La Fundació també treballa en la realització de projectes de millora de l'entorn arbrat, tant a partir de noves plantacions, com amb projectes de restauració o millora d'espais enjardinats. Alhora, continuarà treballant en relació amb els espais agraris des del punt de vista de l'alimentació, de cara a promoure la sobirania alimentària, la producció ecològica, així com l'accés a una dieta sana i equilibrada a tota la ciutadania. En aquesta línia se seguirà amb la dinamització dels Horts familiars de Rufea i del projecte del Viver d'Agricultors per a emprenedors agraris.

Per acabar, el cinquè bloc conté les tasques de la Fundació de captació de fons per finançar els projectes ambientals, a través de subvencions, nacionals o europees, o de patrocinadors privats. En aquest sentit, té previst iniciar una ronda de contactes amb empreses lleidatanes perquè hi col·laborin.

A la reunió d'aquest 10 de novembre també s'ha parlat de l'afectació de la Covid-19 els darrers mesos i de les mesures implantades per adaptar les activitats.


 

Relacionats

Notícia

L’àrea de Transició Ecològica ha introduït nous criteris perquè creixi la vegetació herbàcia fins que fa tot el cicle de floració i fructificació, beneficiant l’alimentació d’insectes pol·linitzadors, la producció de llavors o la recuperació del bosc de ribera, entre altres. L’actuació s’inclou en el projecte de millora de la biodiversitat de Lleida.

Notícia

El ramat estarà durant tot el mes en aquesta zona natural, on aportarà un manteniment ambientalment sostenible i beneficis per a tot l’ecosistema. La Paeria aposta per la recuperació ambiental i apropament al ciutadà dels Aiguamolls, un dels espais més singulars del terme municipal, que alberga una gran biodiversitat.

Article

La col·locació d’una passarel·la flotant, de 36 metres, sobre la bassa gran permet tancar el camí circular i oferir una visió arran d’aigua fins ara inèdita. La Paeria commemorarà el Dia Mundial de l’Aigua el 21 de març, convidant la ciutadania a descobrir aquest espai de 35 hectàrees únic pel seu valor ecològic.

Butlletí