La Fundació Lleida 21 aposta l’impuls de projectes ambientals i la sensibilització

Font: Paeria de Lleida
27/04/2016 - 09:01

El Patronat de la Fundació Lleida 21 es va reunir a la Paeria de Lleida, on va donar a conèixer el seu pla de treball per l'any 2016, que es centrarà en la gestió de projectes ambientals, la sensibilització ambiental de la ciutadania i la recerca de finançament i la gestió de subvencions.

 

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha recordat que un dels eixos d’actuació de la regidoria per aquest mandat és la sostenibilitat i l’eficiència energètica i que, per aquest motiu, “la tasca de la Fundació Lleida 21 és fonamental per avançar cap a una Lleida més verda i sostenible”.

La Fundació Lleida 21 és una fundació privada creada lany 2001 per lAjuntament de Lleida,per desenvolupar, fomentar i impulsar la partipació de la ciutadania, les entitats i els agents socials de Lleida en projectes i iniciatives de sostenibilitat, com un instrument de desenvolupament de l'agenda 21 local.

En matèria de sensibilització ambiental, la Fundació Lleida 21 preveu el desplegament del programa de visites i activitats de primavera i tardor de l’any 2016, la formació i la gestió d’exposicions al Centre d’Interpretació de la Mitjana i la coordinació dels camps de treball que es realitzen durant els mesos d’estiu.

També es dóna suport a la realització de les activitats del programa “Agenda 21 Escolar” amb convocatòries d’ajuts als projectes ambientals de les escoles, la coordinació de les sessions de formació i la col·laboració amb els centres educatius en les plantades d’arbres que es realitzen a la ciutat.

Les ecodescobertes per descobrir i difondre el medi natural de Lleida entre els lleidatans i lleidatanes és una altra de les activitats coordinades per la Fundació Lleida 21, així com el suport a les campanyes de sensibilització vers l’estalvi i l’eficiència energètica.

La Fundació Lleida 21 impulsa també la realització dels diversos actes de sensibilització mediambiental que es realitzen a la ciutat durant tot l’any com la Festa de l’Aigua, la Festa del Medi Ambient, la Setmana de l’Energia, la Setmana de la Mobilitat Sostenible o la Festa dels 25 anys d’educació ambiental a la Mitjana, celebrada el passat diumenge amb èxit de participació.

Pel que fa a la gestió de projectes ambientals, la Fundació Lleida 21 posa un especial èmfasi en la dinamització de l’Horta de Lleida, a través del projecte d’horts familiars municipals de Rufea, el Viver d’Agricultors i el projecte d’emprenedoria agrària en horticultura ecològica, entre altres. També participa en la redacció de projectes d’ordenació dels espais naturals i urbans de Lleida, la restauració paisatgística dels espais naturals, la millora dels espais públics i el projecte de boscos urbans.

També dins de l’apartat de gestió de projectes ambientals, l’ens organitza programes de seguiment de la biodiversitat amb voluntaris ambientals com l’anellament d’ocells i el control de ratpenats i dóna suport a les actuacions de millora ecològica al Parc de la Mitjana i de Rufea, principalment.

La gestió de les plantes solars fotovoltaiques del Camp d’Esports i d’alguns centres educatius de Lleida també és competència de la Fundació Lleida 21.

Finalment, l’ens també preveu en el seu pla de treball de l’any 2016 continuar els tràmits i la gestió de subvencions nacionals i europees i la recerca de patrocinadors i finançament privat per portar a terme les seves actuacions.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’acte de Signatura de Compromís amb l’Agenda 21 Escolar de Lleida vol simbolitzar la implicació de cada centre en desenvolupar el seu projecte ambiental per millorar la sostenibilitat de Lleida, i el compromís de la Paeria, representat pel seu alcalde, de donar-los suport en aquest procés d’aprenentatge i sensibilització cap als valors de la sostenibilitat i millora ambiental dels centres.

Article
Foto: Ajuntament de Lleida

Foto: Ajuntament de Lleida

Dins de les Ecoactivitats d’aquest estiu, hi ha visites guiades per gaudir del Parc de la Mitjana, visites noctures i rutes guiades en bicicleta, una per l’horta de Grenyana i l’altra pel camí del riu fins als Aiguamolls de Rufea, així com visites guiades als mateixos Aiguamolls i als Camps Elisis.

Notícia

Lleida, a través de la regidoria de Transició Ecològica de la Paeria, col·labora amb Perpinyà i Girona dins del programa de Turisme transfronterer fluvial sostenible (TTFS) per promocionar un turisme saludable de descoberta dels espais fluvials del Segre, el Ter, el Fluvià i el Tet.

Butlletí