La Fundació Lleida 21 aposta l’impuls de projectes ambientals i la sensibilització

Font: Paeria de Lleida
27/04/2016 - 09:01

El Patronat de la Fundació Lleida 21 es va reunir a la Paeria de Lleida, on va donar a conèixer el seu pla de treball per l'any 2016, que es centrarà en la gestió de projectes ambientals, la sensibilització ambiental de la ciutadania i la recerca de finançament i la gestió de subvencions.

 

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha recordat que un dels eixos d’actuació de la regidoria per aquest mandat és la sostenibilitat i l’eficiència energètica i que, per aquest motiu, “la tasca de la Fundació Lleida 21 és fonamental per avançar cap a una Lleida més verda i sostenible”.

La Fundació Lleida 21 és una fundació privada creada lany 2001 per lAjuntament de Lleida,per desenvolupar, fomentar i impulsar la partipació de la ciutadania, les entitats i els agents socials de Lleida en projectes i iniciatives de sostenibilitat, com un instrument de desenvolupament de l'agenda 21 local.

En matèria de sensibilització ambiental, la Fundació Lleida 21 preveu el desplegament del programa de visites i activitats de primavera i tardor de l’any 2016, la formació i la gestió d’exposicions al Centre d’Interpretació de la Mitjana i la coordinació dels camps de treball que es realitzen durant els mesos d’estiu.

També es dóna suport a la realització de les activitats del programa “Agenda 21 Escolar” amb convocatòries d’ajuts als projectes ambientals de les escoles, la coordinació de les sessions de formació i la col·laboració amb els centres educatius en les plantades d’arbres que es realitzen a la ciutat.

Les ecodescobertes per descobrir i difondre el medi natural de Lleida entre els lleidatans i lleidatanes és una altra de les activitats coordinades per la Fundació Lleida 21, així com el suport a les campanyes de sensibilització vers l’estalvi i l’eficiència energètica.

La Fundació Lleida 21 impulsa també la realització dels diversos actes de sensibilització mediambiental que es realitzen a la ciutat durant tot l’any com la Festa de l’Aigua, la Festa del Medi Ambient, la Setmana de l’Energia, la Setmana de la Mobilitat Sostenible o la Festa dels 25 anys d’educació ambiental a la Mitjana, celebrada el passat diumenge amb èxit de participació.

Pel que fa a la gestió de projectes ambientals, la Fundació Lleida 21 posa un especial èmfasi en la dinamització de l’Horta de Lleida, a través del projecte d’horts familiars municipals de Rufea, el Viver d’Agricultors i el projecte d’emprenedoria agrària en horticultura ecològica, entre altres. També participa en la redacció de projectes d’ordenació dels espais naturals i urbans de Lleida, la restauració paisatgística dels espais naturals, la millora dels espais públics i el projecte de boscos urbans.

També dins de l’apartat de gestió de projectes ambientals, l’ens organitza programes de seguiment de la biodiversitat amb voluntaris ambientals com l’anellament d’ocells i el control de ratpenats i dóna suport a les actuacions de millora ecològica al Parc de la Mitjana i de Rufea, principalment.

La gestió de les plantes solars fotovoltaiques del Camp d’Esports i d’alguns centres educatius de Lleida també és competència de la Fundació Lleida 21.

Finalment, l’ens també preveu en el seu pla de treball de l’any 2016 continuar els tràmits i la gestió de subvencions nacionals i europees i la recerca de patrocinadors i finançament privat per portar a terme les seves actuacions.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

L'Agència ha fet 383 assessoraments de temàtiques diverses. Aquest dimarts s’ha reunit el Patronat de la Fundació Lleida 21, que ha aprovat la memòria d’activitats i els comptes del 2022. Les Ecoactivitats i Lleida en Viu han registrat xifres de participants prepandèmia.

Notícia

L’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Diputació crea jocs d’escapada sobre el medi natural de les comarques de Lleida per a estudiants d’entre 8 i 12 anys

Notícia

El Patronat ha aprovat el pressupost i el pla d'activitats per a 2023 d'aquest ens municipal

Butlletí