La Fundació Conama organitza la 3a Trobada local de Pobles i Ciutats per la Sostenibilitat

L'esdeveniment pretén potenciar l'intercanvi d'informació, experiències i coneixements per aconseguir un desenvolupament sostenible
Redacció
15/09/2009 - 00:00

Del 30 de novembre al 2 de desembre de 2009, la Fundació CONAMA organitza a Sevilla la 3a Trobada local de Pobles i Ciutats per la Sostenibilitat, un esdeveniment que pretén contribuir a establir temes, objectius i terminis clau imprescindibles per a que les ciutats i els pobles espanyols assumeixin la seva responsabilitat davant el canvi global amb un canvi de rumb en la seva estratègia de desenvolupament a curt, mig i llarg termini. Així mateix, es planteja la identificació d'instruments necessaris per assolir aquests objectius i les bones pràctiques posades en marxa en aquesta direcció.

D'aquesta manera, l'esdeveniment es constitueix com un fòrum de debat entre professionals, ciutadans i els seus representants i la resta d'agents implicats en el desenvolupament local, amb la finalitat de potenciar l'intercanvi d'informació, experiències i coneixements per aconseguir un desenvolupament sostenible.

En concret, la 3a Trobada Local desenvoluparà en paral·lel dos fòrums, l'un dedicat als objectius de les ciutats davant el repte del canvi global i l'altre centrat en el desenvolupament dels petits i mitjans municipis. A més hi haurà una sèrie d'activitats conjuntes en les què es tractaran els temes d'interès comú per a tots els participants.

Els continguts dels diferents blocs temàtics seran dissenyats per un conjunt d'experts en sostenibilitat local que formen el comitè organitzador. A cadascun d'aquests blocs es revisaran els temes de més actualitat, els escenaris futurs, les eines i, seguint la filosofia de la Trobada Local, es presentaran experiències concretes que s'estiguin duent a terme en el panorama nacional. També hi haurà temps per al debat i per a l'intercanvi d'opinions.

Entre les principals temàtiques que s'abordaran, hi ha la petjada ecològica, l'ocupació i desenvolupament, l'energia i el canvi climàtic, l'urbanisme, la qualitat ambiental o el desenvolupament rural. Consulta aquí les temàtiques que es tractaran durant la trobada.

Exposició de projectes
Juntament amb les sessions s'organitzarà una petita exposició de mostra d'experiències en sostenibilitat local. En aquest sentit, s'ha obert una convocatòria per a l'enviament de projectes en format comunicació tècnica i/o pòster.

Aquest esdeveniment està dirigit a un públic especialitzat: experts en les matèries que tracta la trobada, representants institucionals d'equips de ciutats, organismes locals i supramunicipals, emprenedors, responsables d'empreses, en particular les dedicades als serveis municipals; líders d'organitzacions de la societat civil i periodistes. A més, hi haurà un nombre limitat de places destinades a estudiants d'últims cursos que estiguin realitzant treballs sobre el desenvolupament local.

AdjuntMida
Image icon encuentro_conama.jpg9.49 KB

Relacionats

Butlletí