La Fira Verda de Sant Feliu dóna a conèixer l'agroecologia i l'economia social

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
10/05/2016 - 11:26

En el marc de la Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat es va celebrar per tercer any consecutiu la Fira Verda, la qual se centra enguany en dos eixos temàtics: agroecologia i economia social.

Des de l'estand del carrer Vidal i Ribas i des de les paradetes del passeig de Nadal, es va oferir a la ciutadania la possibilitat d'adquirir productes de proximitat al Mercat de Pagès, així com la possibilitat de participar en tallers d'horts urbans o conèixer quines cooperatives o entitats del territori treballen l'economia social i el reciclatge. Tot plegat, la Fira Verda és un espai per conscienciar la població sobre la importància de ser responsables i tenir cura del medi ambient.

La part de la Fira Verda destinada a divulgar l'agroecologia estava ubicada al passeig Nadal. Si va poder veure una exposició que explica aquest tipus d'agricultura que promou la sostenibilitat ambiental, econòmica i social, i que defensa l'alimentació saludable a partir de productes que no han estat tractats amb pesticides ni fertilitzants químics, i que provenen de l'agricultura de quilòmetre 0. Precisament, per promoure aquesta agricultura, un any més es muntà el Mercat de Pagès, on quatre pagesos del territori i un artesà cerveser local oferiren els seus productes. D'altra banda, el dissabte (tarda) i el diumenge (matí i tarda) es van fer tallers per aprendre a fer un hort urbà, és a dir, un hort pensat per poder conrear en un balcó o una terrassa. 

Pel que fa a la difusió del que és l'economia social, hi havia diferents estands d'entitats que defensen aquest model econòmic que avantposa les persones per sobre dels resultats. Alhora, també una exposició a través de la qual es donaren a conèixer els avantatges de l'economia social.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

El programa municipal Escoles + sostenibles comptarà a partir del curs 2021-2022 amb quatre nous integrants, que col·laboraran amb el compromís de fer de Sant Feliu una ciutat més sostenible. Les escoles bressol Patufet, Fàbregas, Tambor i Ginesta impulsaran a partir d'aquest any un seguit d'accions per a la millora ambiental, que complementaran les que ja desenvolupaven per aconseguir que aquests equipaments educatius i les seves comunitats educatives siguin més respectuosos amb l'entorn.

Notícia

 Aquests nous carrils persegueixen millorar la connectivitat amb el transport públic a la vegada que es vol dotar de més seguretat als usuaris. Es vol potenciar l'ús de la bicicleta o el patinet com un mitjà de transport en els desplaçaments diaris, com també es vol connectar Sant Feliu amb els municipis veïns.

Article

Vídeo creat en el marc de la campanya "A Sant Feliu, dràstics amb els plàstics", impulsada per l'Oficina de Serveis Ambientals de l'Ajuntament en col·laboració amb els centres educatius de la xarxa Escoles + Sostenibles i entitats del municipi per conscienciar sobre la importància dels ecosistemes marins.

Butlletí