La fira del Recicl’Art rep més de 3.000 persones

15/06/2016 - 15:02

L’exposició Sitges Recicl’Art, que coordina Drap Art a l’Edifici Miramar, es pot visitar fins el 17 de juliol.

El Recicl'Art, el primer festival de Sitges que uneix sostenibilitat, medi ambient i art, ha finalitzat, després d'un intens cap de setmana farcit d'activitats. El festival proposa una sortida creativa als materials de rebuig i fomenta el reciclatge, a més d'un consum més responsable. L'organització fa un balanç positiu de la primera edició i calcula que més de 3.000 persones han visitat la fira del 9 al 12 de juny. “És una primera pedra per construir un camí de futur. El públic ha mostrat molt interès en informar-se i en sentir-se part del canvi”, han assegurat. Per la seva part, la regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, ha explicat que “el festival està ajudant a assolir l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la importància de preservar el medi ambient des d'una perspectiva artística. El sector cultural té molt a dir i al festival s'ha mostrat la capacitat crítica i creativa dels artistes per contribuir a un món més sostenible i millor”. 

La fira de La Fragata ha reunit diverses parades informatives i punts de venda de productes realitzats amb materials reciclats com fusta de mar, xips de materials electrònics, roba o pneumàtics. A La Fragata s'han realitzat també tallers infantils i cinema, a més de l'actuació de Residual Gurus que, amb instruments fets amb material de rebuig, han ofert espectacles d'animació amb música. En aquest mateix espai s'han exposat els treballs fets amb materials recollits al litoral sitgetà i realitzats pels alumnes de les escoles de Sitges i els residents de la Fundació Ave Maria, en la mostra Quina cara fa la contaminació marina?. 

El Recicl'Art ha arribat també a les galeries d'art amb una ruta que, durant el cap de setmana, ha combinat cultura i lleure i que ha servit per presentar les col·leccions d'obres realitzades amb material de rebuig, que es podran visitar fins a finals de juny.  A més, fins el proper 17 de juliol a l'Edifici Miramar, romandrà oberta l'exposició Sitges Recicl'Art que coordina Drap Art. La mostra reuneix les obres de 32 artistes locals, nacionals i internacionals. 

L'Ajuntament de Sitges, SAGA, Drap-Art i el Centre d'Estudis del Mar han organitzat el Recicl'Art. Seguiu Recicl'Art via twitter.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Comença la campanya per fomentar la recollida selectiva als habitatges d’ús turístic a Sitges.

Notícia

El certamen se celebrarà del 9 de juny al 9 de juliol amb l’objectiu de posar en valor l’ús de materials reciclats i promoure el canvi d’hàbits per a un planeta més sostenible. Una mostra col·lectiva amb una selecció de 43 obres, creades per 23 artistes, un taller de sensibilització mediambiental adreçat als instituts i visites guiades a l’exposició configuren la programació de la setena edició d’aquest esdeveniment.

Acte
09/06/2023 - 00:00
Sitges

Butlletí