La Fira de la Pagesia i el Medi Ambient de Cabrera de Mar es consolida

16/06/2016 - 08:38

La Fira de la Pagesia i el Medi Ambient supera les xifres d’assistència de la primera edició. El programa ha inclòs un major nombre d’activitats, tallers i expositors.

La segona edició de la Fira de la Pagesia i el Medi Ambient ha demostrat la consolidació d’aquest acte a Cabrera de Mar, amb un èxit d’assistència superior a fa dos anys. El programa ha inclòs encara més activitats, tallers i expositors, que han despertat l’interès del públic. Un dels actes més concorreguts han estat les dues exhibicions de gossos d’atura, a càrrec del pastor Jordi Muxach, propietari de la coneguda gossa Coloma.

En l’acte d’inauguració, l’alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir, va destacar la importància de les petites accions en benefici del medi ambient, per aconseguir un canvi global. També hi van ser el conseller delegat de Medi Ambient del Consell Comarcal del Maresme i alcalde de Premià de Dalt, Josep Triadó, i el coordinador del Maresme d’Unió de Pagesos, Pep Riera, que va oferir una xerrada sobre polítiques agràries i foment del consum de proximitat.

La II Fira de Pagesia i Medi Ambient ha organitzat activitats com el mercat de comerços locals a l’avinguda Pare Jaume Català, la mostra d’oficis antics, els jocs gegants fets pels joves a Can Martinet, el planetari i observació solar a l’Envelat, l’exposició sobre reciclatge o l’exposició dels 20 anys de l’ADF. A més, s’ha presentat el nou format de recollida de residus, que inclou nous contenidors, camions i tancaments per a les illes de recollida selectiva.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Article

A través del projecte, i mitjançant la participació de persones coneixedores dels treballs del camp, els nens i les nenes poden aprendre quins són els productes de l'horta, com funciona el regadiu, entendre l'estacionalitat dels conreus o arribar a treballar directament la terra, entre altres activitats guiades.

Butlletí