La Festa del Consum Responsable escalfa motors

Exposicions, activitats lúdiques per a nens i joves i consells per consumir de forma més justa i responsable
Font: canalsolidari.org
23/03/2009 - 00:00

L'Agència Catalana del Consum (ACC) prepara la V Festa del Consum Responsable que aquest any recordarà que s'han de fer els esforços necessaris per tal que la crisi econòmica no afecti la seguretat dels productes que consumim. La cita és el proper 29 de març al Port Vell de Barcelona.

Aquesta festa, que està adreçada a tota la família però especialment al públic infantil i juvenil, pretén promoure d'una manera lúdica i distesa diferents valors relacionats amb el consum responsable a través de la realització de tallers per als més petits i d'actuacions de grups musicals, teatre, pallassos, titelles i jocs en dos escenaris a l'aire lliure. A més, a la carpa de l'ACC es repartirà informació sobre la temàtica de la festa i es farà difusió de les activitats que l'Agència duu a terme. A la festa també participaran les principals associacions de consumidors catalanes.

El passat dia 9 de març, per exemple, va tenir lloc la presentació de la guia "Com fer sostenible casa nostra" i del Servei d'Assessorament de l'OCUC per a l'habitatge eco-eficient; i en el propers dies es desenvoluparan un bon grapat d'activitats, fins que arribi la festa el 29 de març.

La crisi no pot afectar la seguretat dels productes

La defensa del dret a la seguretat dels productes és un eix clau sobre el que pivota l'activitat de l'ACC en aquests moments. Segons el seu director, Jordi Anguera, "des de l'inici de la crisi estem observant, d'una banda, una major preocupació per part dels consumidors, que s'ha reflectit en un increment de les consultes i reclamacions. Pel que fa a les empreses, hi ha el risc de pràctiques comercials molt agressives, però el que no pot passar és que la crisi afecti la seguretat dels productes. Per això, estem incrementant les actuacions de disciplina i control del mercat, i incidint més en la prevenció a través de la educació en consum".

El nombre d'alertes de productes perillosos s'ha incrementat des de l'any 2000 un 663%, arribant a les 2.700 alertes el 2008. D'altra banda, l'Agència Catalana del Consum va destruir o retirar del mercat més de 879.000 productes insegurs l'any passat. El 90% de les unitats destruïdes el 2008 corresponen a joguines, articles de puericultura i cosmètics. A més d'aquests, destaquen per les elevades xifres tant de destrucció com de retirada, el material elèctric, el tèxtil i encenedors.

Enllaç: V Festa del Consum Responsable

Etiquetes: