La Federació EUROPARC atorga al Montseny la certificació de la Carta Europea de Turisme Sostenible

Redacció
21/07/2011 - 00:00
La Federació Europarc, que és l'organisme encarregat d'atorgar les certificacions de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), ha comunicat als responsables del Parc Natural del Montseny que obtindrà aquesta acreditació. L'atorgament de la certificació es farà de manera oficial el proper mes de setembre durant la conferència anual de la Federació Europarc que tindrà lloc a Alemanya.

La consecució de la CETS al Parc Natural del Montseny reconeix un llarg procés participatiu que es va iniciar el desembre de 2009 amb l'elaboració de tota la documentació per tal de poder obtenir aquesta certificació.

A partir d'una metodologia participada pels diferents agents del Montseny vinculats amb el turisme, s'ha consensuat un Programa d'Actuacions per al període 2011-2016 al Parc Natural del Montseny que va ser analitzat detalladament per un verificador de la Federació Europarc durant una visita realitzada el mes de maig.

Entitats cíviques, propietaris forestals, administracions públiques, entitats científiques, població local i empreses del sector turístic com ara allotjaments, restaurants o empreses d'educació ambiental veuran reconegut, amb el lliurament de la CETS, el seu esforç per implantar un model turístic on la qualitat de vida de la població local, l'impuls del turisme de la zona i la conservació del territori en són els eixos vertebradors.

Actualment, 77 espais protegits de tots Europa tenen l'acreditació de la CETS però, a Catalunya són només quatre els territoris acreditats: la Garrotxa, el Delta de l'Ebre i aquest any s'hi afegeixen els parcs naturals de Sant Llorenç del Munt i l'Obac i el Montseny.

Relacionats

Notícia

El passat 22 de juliol de 2021, el Consell Comarcal d’Osona va constituir la Comissió Consultiva de l’Accés Motoritzat al Medi Natural de la comarca d’Osona”, la primera de Catalunya.

Butlletí