La FAO posa a l'Horta de València com a exemple en la lluita contra el coronavirus

02/05/2020 - 16:40

L'organització mundial per a l'agricultura i l'alimentació presenta a l'horta de València com un exemple de resiliència davant la pandèmia. Destaca també que el suport mutu entre els seus habitants la configura com un entorn altament solidari i autosuficient davant d'una situació d'emergència com l'actual.

La FAO considera a l'horta valenciana com un sistema patrimoni agrícola mundial. "L'Horta està configurada per un sistema de regadius que s'ha modelat des de fa gairebé un mil·lenni. Des de 1200 els àrabs van importar allí la seva dieta i amb ella van anar esculpint tot l'engranatge que s'ha anat adaptant al llarg dels segles, a les crisis i probablement altres pandèmies "anteriors al coronavirus.

Això unit, al suport mutu entre els seus habitants la configura com un entorn altament solidari i autosuficient davant d'una situació d'emergència com l'actual. "S'ha aixecat una xarxa de solidaritat a L’Horta que ha contribuït a garantir els aliments als valencians".

"Gràcies al sistema d'irrigació de l'Horta, 6 000 explotacions agrícoles familiars, incloses 10 pesqueries, garanteixen aliments a la Comunitat Valenciana i també a altres comunitats i països fora de les seves fronteres. Aquest sistema de regadiu i ús de les aigües és un exemple d'una agricultura adaptada a les condicions climàtiques ".

Un reconeixement que ha arribat a publicar fins i tot en els seus comptes oficials a Twitter amb un vídeo en anglès.

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
Foto: Kevin Laminto / Unsplash

Foto: Kevin Laminto / Unsplash

Per primera vegada, un estudi analitza els efectes a llarg termini dels contaminants orgànics persistents (COP) en la salut cardiometabòlica d'adolescents

Article
Consell dels Infants de Mollet 2019

Consell dels Infants de Mollet 2019

El projecte de promoció dels hàbits alimentaris saludables organitzat pel Consell dels Infants de Mollet (CIM) durant l’any 2019 ha rebut el segon premi atorgat per la Direcció General de Salut i Seguretat Alimentària de la Comissió Europea.

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Butlletí