La Diputada de Medi Ambient, membre del Comitè Executiu d’ICLEI Europa

Mercè Rius formarà part del Comitè Executiu Regional d’ICLEI-Governs Locals per a la sostenibilitat durant el període 2012-2015
Redacció
23/05/2012 - 00:00

Mercè Rius és un dels membres del Comitè Executiu Regional Europeu (REXCom) d'ICLEI-Governs locals per a la sostenibilitat per al període 2012-2015. Entre els altres membres escollits es troben Alexandra C. Van Huffeien (Tinenta d'alcalde de Rotterdam, Holanda); Pekka Sauri (Tinent d'alcalde de Helsinki, Finlàndia); Evelyne Hytebroeck (Ministra, Regió de Brussel·les, Bèlgica) i Dieter Salomon (Alcalde de Friburg, Alemanya). Per altra banda, es comptarà amb el suport d'altres cinc candidats com a assessors especials, entre els quals es troben el tinent d'alcalde de Kolding (Dinamarca), el Project Manager de Desenvolupament Sostenible d'Ancona (Itàlia), la tinenta d'alcalde de Bolonya (Itàlia), la regidora de Koprivnica (Croàcia) i l'alcalde de Lahti (Finlàndia).

El president d'ICLEI, David Cadman, va agrair a tots els membres el seu suport al procés de reforma de governança de l'organització i l'establiment del REXCom com a nou òrgan de govern. Finalment, va recordar les imminents cimeres sobre sostenibilitat i món local: el Congrés Mundial d'ICLEI i la Cimera de la Terra Rio+20, que tindran lloc al llarg de mes de juny a Brasil (concretament, del dia 14 al 17 de juny, i del 20 al 22, respectivament).

Com ha de posicionar-se el món local front els reptes ambientals actuals i futurs són alguns dels temes que s'abordaran en ambdues trobades. Des de Sostenible.cat farem un seguiment d'ambdues Cimeres, amb notícies, opinions, reportatges i entrevistes tant les setmanes prèvies, com els dies de la seva celebració i les setmanes posteriors. Ho podreu trobar tot al nou especial Sostenibilitat i món local a Rio+20.

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon iclei_logo160x100.jpg6.72 KB

Relacionats

Butlletí