La Diputació lliura 150 bicicletes elèctriques a 82 ajuntaments

Font: Diputació de Barcelona

24/01/2020 - 09:30

La Diputació de Barcelona ha lliurat aquest 22 de gener, 150 bicicletes elèctriques a 82 ajuntaments i ens locals de la demarcació de Barcelona. El programa de cessió de bicicletes s’emmarca en una línia estratègica de mobilitat tova i en una política més general d’eficiència energètica que té la seva manifestació més clara en l’adhesió al Pacte dels alcaldes pel clima i l’energia  i en la lluita contra el canvi climàtic.

L’acte de lliurament ha anat a càrrec del diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar.

L'any 2008 la Diputació de Barcelona va iniciar un programa de promoció de les bicicletes per part de les policies locals i altres serveis tècnics municipals. Des de 2012 totes les bicicletes que es cedeixen son elèctriques. Amb el lliurament d’avui, la Diputació de Barcelona ha cedit en els darrers 11 any un total de 712 bicicletes a 223 municipis o entitats municipals.

Prèviament a l’acte de lliurament, a la sala d’actes de l’edifici El Vagó del Recinte de l’Escola Industrial, ha tingut lloc una jornada adreçada a càrrecs electes i tècnics municipals sobre la mobilitat en bicicleta als municipis, en la que ha participat Julio Fernández Bernal coordinador de l’escola municipal d’educació vial i membre de la unitat ciclista de la policia local d’Elx i ambaixador de la Bicicleta 2019-20 de la Red de Ciudades por la Bicicleta, amb una ponència sota el títol “La transformació dels parcs de trànsit al segle XXI. El paper de la policia local”.

Ja jornada ha comptat també amb la xerrada “En bici a la feina. Una iniciativa de la Diputació de Barcelona” a càrrec de Núria Parpal, de la secció de Planificació Ambiental Local, seguida d’una taula rodona sobre experiències municipals en l’ús de la bicicleta, amb la participació dels municipis de Subirats i Cornellà de Llobregat.


 

Relacionats

Notícia

L’Institut Català d’Energia (ICAEN) subvenciona amb 864.750 euros la instal·lació de 23 punts de recàrrega ràpida en 19 poblacions de Catalunya. Amb aquestes noves ubicacions, tot el país disposarà, a un màxim de 30 quilòmetres, d’una estació que permeti carregar un vehicle fins a 120 quilòmetres d’autonomia en menys de mitja hora.

Opinió

Quin sentit té que, per escurçar 40 minuts el viatge entre Alacant i Barcelona, els temps de viatge entre poblacions properes hagin d’augmentar? Una societat ha de procurar que les seves decisions no erosionin la distribució justa de les oportunitats i dels recursos, en definitiva allò hem convingut en anomenar equitat.

Notícia

Aquesta mesura es suma a la millora posada en marxa el passat mes de setembre, quan es va decidir facilitar l’ús dels punts gratuïts de recarrega i així beneficiar també a usuaris de vehicles elèctrics que no resideixen a Lleida.

Butlletí