La Diputació de Tarragona vol donar més autonomia als municipis amb projectes de parcs de renovables

09/08/2021 - 09:00

Acompanyar els ajuntaments perquè puguin prendre les millors decisions defensant la seva autonomia local és un dels objectius globals de la Diputació de Tarragona, que ara també s’aplica en un àmbit de candent actualitat com la implantació de projectes d’energies renovables. Per això, la institució supramunicipal ha presentat aquest 29 de juliol en roda de premsa la “Guia sobre les funcions de l’Ajuntament en el context normatiu actual d’impuls a les energies renovables en sòl no urbanitzable”, un document que compila tota la informació necessària perquè els municipis puguin afrontar la creixent demanda d’implantació de parcs eòlics i fotovoltaics que viu la demarcació en els últims mesos.

La guia se suma a l’assistència tècnica que equips pluridisciplinars d’especialistes en ciències ambientals, enginyeria i jurídic ofereixen als municipis en matèria de renovables. Ara, gràcies al document que avui s’ha presentat, els ajuntaments poden conèixer amb profunditat els detalls administratius i tècnics d’aquest tipus de tramitacions i, sobretot, identificar en quins moments de tot el procés poden participar, manifestant el seu acord o desacord en funció dels interessos de cada municipi. Adaptar el Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal (POUM) o presentar informes sobre l’impacte dels parcs d’energies renovables sobre el medi natural i el paisatge són alguns dels instruments que els ajuntaments tenen al seu abast. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Un total de 51 municipis de set comarques en l'àmbit del Consorci d'Aigües de Tarragona passaran a l'escenari d'alerta, amb caràcter preventiu, arran del descens de volums de l’embassament de Mequinensa, tot i que les demandes estan garantides.

Notícia

El Consell Plenari de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat la nova licitació del contracte de recollida de residus i neteja viària, que ja s'havia licitat l'últim trimestre del 2022 i va quedar desert.

Notícia

L’acord permetrà la gestió, restauració i conservació d’aquest espai natural a tocar de la desembocadura del riu Gaià.

Butlletí