La Diputació de Tarragona ofereix tallers gratuïts amb consells bàsics per reduir la factura de la llum a les llars

Font: Diputació de Tarragona
11/05/2016 - 08:51

Utilitzar bombetes de baix consum, comprar electrodomèstics més eficients energèticament, omplir al màxim les rentadores, situar la nevera lluny de fonts de calor... Són alguns dels consells bàsics que poden disminuir el consum energètic a les llars, en ocasions fins a un 15% o un 20%.

Aquestes i altres recomanacions s'ofereixen als tallers gratuïts La factura de la llum, com podem reduir-la?, iniciats per la Diputació de Tarragona al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre en el marc de la Setmana de l'Energia, coincidint amb la Setmana Europea de l'Energia Sostenible.

Durant els mesos de maig, juny i juliol, l'àrea de Medi Ambient de la Diputació du a terme aquest taller amb la finalitat d'aconseguir un canvi d'actituds en la ciutadania en matèria d'estalvi energètic, a partir d'un exemple d'aplicació directa com és la factura de la llum. Les properes sessions, obertes a tothom, tindran lloc en una vintena de municipis del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, a partir del dia 13 d'aquest mes de maig (veure quadre adjunt). Es recomana a les persones interessades a assistir-hi que hi portin una factura de la llum, per tal de seguir millor les explicacions. Passat l'estiu, es tornarà a posar en marxa aquest taller en altres municipis de la demarcació, fins un total de 47.

D'altra banda, també s'organitzen el taller Guardians energètics, adreçat als més petits de la casa i amb el mateix objectiu d'aconseguir un canvi d’hàbits en l’àmbit domèstic. Amb aquesta iniciativa, els nens i les nenes es converteixen en  vigilants de casa seva i protagonistes del guany econòmic que assoleixen els seus pares i mares en estalviar diners. Al llarg dels mesos de maig i de juny, es realitzaran en diferents centres docents de la demarcació, en una desena dels quals ja se n'ha establert la data de celebració.


 

Municipis: 

Relacionats

Article
Foto: Tjerk van der Meulen.

Foto: Tjerk van der Meulen.

Els alumnes del IES Vidal i Barraquer lliuren a l’Ajuntament de Tarragona el projecte Civicleta

Article

El Punt d’Assessorament Energètic de Tarragona atèn de manera individualitzada 350 persones durant el seu primer any de funcionament

Notícia

La Diputació de Tarragona ha atorgat 243.000 euros a 10 entitats de la demarcació que proporcionen feina a persones amb discapacitat a través de la conservació i millora d'espais naturals

Butlletí